A címvédő győzelmével kezdődött el az LPL 4. idénye

2023. július 30. – Szerző: Krikettgalaxis

Több pénz, nevesebb játékosok, jelentősen kicserélődött keretek és néhány új csapatnév: ez várta a Lanka Premier League új idényét figyelemmel kísérő szurkolókat. A sok változás ellenére azonban ismét az első három év bajnoka, a Jaffna Kings lett a nyitómérkőzés győztese a Colombo Strikers ellenében.

Srí Lanka-i zászló (illusztráció)Srí Lanka-i zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Azt nem állítjuk, hogy a Jaffna kerete meggyengült volna, de azt igen, hogy a fővárosiaké megerősödött, így mindenképpen izgalmas nyitómeccset vártunk – ennek ellenére egy kicsit simább lett a vártnál.

A kolambai Prémadásza stadion szép számú közönsége először is egy látványos nyitóünnepség részese lehetett: fellépett a híres énekesnő, Joháni, majd egy fúzióstánc-előadás következett a kiállított trófea körül, de természetesen volt lézeres fényjáték és tűzijáték is.

A dobósáv talaját egyébként egy hónapja építették újjá, és néhány meccset már rendeztek rajta: azok alapján lassúnak tűnt a talaj, és nem voltak várhatók rajta túl magas pontszámok. A Kolamba a dobást választotta, nem utolsó sorban talán azért, hogy addig is jobban kitapasztalják a körülményeket.

De eleinte Rahmánulláh Gurbázon nem fogott ki a talaj, és gyorsan két hatost is bemutatott, igaz, aztán 21 ponttal kiesett – viszont ehhez csak 11 dobásra volt szüksége. A 4. rendben bejövő, nemrég a köztudatba berobbant bangladesi tehetség, Táohíd Hridaj pedig még jobb volt: mindjárt 54-gyel kezdett élete első LPL-meccsén. Sőt, az összes többi ütős, aki bejött az első félidőben, mind kétszámjegyű eredményt tudott felmutatni, így a jaffnai királyok 173 pontig jutottak.

A kergetés elején a legtöbben nagy izgalommal várták a torna talán legnagyobb csillaga, Bábar Ázam játékát – ő viszont hamar kihullott, míg nyitótársa, Nirósan Dikvella sokkal tovább jutott: egészen 58 futásig. Az ő gyors kezdésének köszönhetően a kolambaiak időarányosan körülbelül a 11. játszmáig (közben kis megszakítással) jobban álltak, mint ellenfelük az első félidőben, de innentől kezdve megváltozott a játék képe, sorra estek ki az ütőseik, akik közül mindössze Csamika Karunáratna jutott 20 pont fölé, de ő sem sokkal. Így a végére 21 futással bizonyult jobbnak a címvédő északi csapat.

A legtöbb kaput (hármat) a Srí Lanka-i bajnokságban most bemutatkozó Hardus Viljoen szerezte, de mégis a jápanajai klub egy másik dobóját, Vidzsajakánt Vijászkántot választották a mérkőzés legjobbjának, ugyanis neki is volt két kapuja, viszont neki még a gazdálkodása is kiemelkedően jó, takarékos (4,25) volt.


Alapból nem látható kép
×