Hihetetlen világrekord az afgán fővárosi bajnokságban

2023. július 30. – Szerző: Krikettgalaxis

A Kabul Premier League nevű afganisztáni Húsz20-as bajnokságban tegnap különleges esemény történt: Szedikulláh Atal 7 (!) darab hatost ütött egy játszmán belül, így a játszma összesen 48 (!) pontot hozott csapatának.

Tűzijáték (illusztráció)Tűzijáték (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az eset a Shaheen Hunters és az Abasin Defenders nevű csapatok találkozójának első félidejében, a 19. játszmában történt. A Hunters 158/6-on állt a játszma előtt: az aktív ütős a 21 éves tehetség, Szedikulláh Atal volt, míg a dobó Amír Zazái, és míg egyiküknek álom-, másikuknak rémálomszerűen alakult a következő 6... pontosabban 8 dobás.

Az elsőből Atal mindjárt 6-ost ütött, de ez ráadásul még rossz dobás is volt, így ismételni kellett. Az ismétlés meg annyira széles volt, hogy még a kapus sem tudta megkaparintani, így kiment a pályáról 5 extráért. A második ismétléstől kezdve viszont már nem volt több érvénytelen dobás: ezt a 6 érvényeset viszont Atal mind kiröpítette a pályáról. Ilyenre, hogy valaki 7 db hatost üssön, egyszer már volt példa (az indiai Riturádzs Gájkvár részéről, tavaly novemberben), de több még sosem sikerült senkinek, így ez a tett világrekord beállítását jelenti.

Atal végül 56 dobásból 118 ponttal zárt, csapata pedig 213-mal, így végül nem meglepő, hogy sima, 92 futásos győzelmet arattak. Az ütőjátékos egyébként eddig egyszer szerepelt az afgán válogatottban: még idén márciusban Pakisztán ellen egy NH20-on, amikor 11 ponttal kiesett. Ezek után talán több lehetőséget is kap majd.


Alapból nem látható kép
×