Szuperjátszma után a titánok nyerték az LPL második meccsét

2023. július 31. – Szerző: Krikettgalaxis

A Galle Titans és a Dambulla Aura is jól küzdött, méghozzá egyforma jól: mindketten 180 futásig jutottak, így a ma délutáni összecsapás lett az LPL történetének második holtversenye. A szuperjátszmában viszont a Galle sokkal jobb volt, így övék lett a két pont.

A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)

A kép szerzője: Rovin Shanila (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Két, tavaly óta szinte teljesen kicserélődött együttes vágott neki a mai meccsnek: a gállaiaknál konkrétan senki nem volt, aki tavaly is pályára lépett a csapatban, mindössze Bhánuka Rádzsapaksa az, aki korábban (de nem tavaly) már játszott itt, míg a dambullaiaknál 9 teljesen új játékos mutatkozott be, tavalyról csak Ravindu Pranándu maradt, és visszatért a korábban itt játszó Szadhíra Szamaravikrama.

Bár eleinte úgy tűnt, a pálya lassú, és a pörgetőknek kedvezhet, mégis a gyors dobók szerezték ma a kapuk többségét. Az első félidőben, amikor a Galle ütött, Rádzsapaksa és a kapitány, Daszun Sánaka teljesítménye emelkedett ki a többieké közül: előbbi 48, utóbbi 42 futásig jutott, ráadásul Sánaka mindezt 21 dobásból érte el. Így a csapat 180 futásig menetelt.

Ha valaki ránéz az eredménylapról elérhető kukacgrafikonra, láthatja, hogy a teljes meccs nagyon kiegyenlített volt: szinte ugyanúgy haladt a kergető Dambulla, mint az első félidőben a Galle. Ráadásul náluk is két ütős volt, aki elérte a 40-et, de az 50-et nem: Dhanandzsaja da Szilvá és Kuszal Perérá. És náluk is volt egy ütős, aki 200-as aránnyal ütött: Hayden Kerr, igaz, ő csak 20-ig jutott 10-ből. Daszun Sánaka egyébként 3 kaput is szerzett, így nem csoda, hogy őt választották meg a meccs legjobb játékosának.

Egy apró érdekességet is megemlítünk a második félidőből: a 4. játszma végén állt egy kicsit a játék, mert kígyót találtak a pályán. Végül sikerült kisegíteni a játékterületről – az állatnak tudtunk szerint nem esett baja.

Amennyire kiegyenlített volt a haladás, annyira az eredmény is kiegyenlítettre sikeredett: 180-as holtverseny alakult ki. A szuperjátszmában viszont Kaszun Rádzsita jól dobott, és csak 9 pontot engedett az Aurának, majd Rádzsapaksa jól ütőtt, és 2 dobásból (a 2 között volt egy érvénytelen, széles) levadászta a felállított 10-es célt.


Alapból nem látható kép
×