LPL: Az eddig pont nélküli Dambulla legyőzte a bajnokot

2023. augusztus 1. – Szerző: Krikettgalaxis

A Dambulla Aura ezúttal mind dobásban, mind ütésben jól teljesített, míg a címvédő Jaffna Kings mintha egy másik sávon játszott volna, és az idei szezon eddigi legalacsonyabb célját állította föl.

A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: Bernard Gagnon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A jápanajai csapat első mérkőzősén meggyőzően kerekedett felül a Colombo Strikers együttesén, ráadásul az amerikai MLC befejeztével megérkezett a csapathoz a neves dél-afrikai játékos, David Miller is (akit nyomban be is tettek a csapatba, méghozzá Nisán Maduska helyére), így igazán jó előjekkel várhatták a mai meccset. A dambullaiak viszont szerencsétlen vereséget szenvedtek múltkor, hiszen holtverseny után szuperjátszmában kaptak ki. Náluk is egy változtatás volt az akkoriakhoz képest: Pravín Dzsajavikrama helyett a fiatal afgán dobó, Núr Ahmad került be a csapatba.

Ám a Jaffna nem kezdett túl jól az ütésben: mindjárt az első játszma (Binura Pranándu dobta Rahmánulláh Gurbáznak) szűzre sikerült: ez volt az idény első szűz játszmája egyébként. Aztán Gurbáz hamarosan ütött egymás után 3 4-est, majd rögtön kiesett. Az ekkor összeálló társulás, Csarit Aszalanka és Táohíd Hridaj igen stabilan játszott ezek után, de elég lassan, és hiába jutott el ezek után Aszalanka 50-ig (sőt, 56-ig), ehhez igen sok dobásra volt szüksége, az ütési aránya alig haladta meg a 100-at. Aztán Miller sem váltotta meg a világot (sőt, 18-ból elért 14-e még inkább csak lefelé húzta a csapatot), és végül az együttes csak 129 futásig jutott. A legtakarékosabb dobó (4,25) az egyébként egy kaput is szerző Dhanandzsaja da Szilvá volt. Érdekesség, hogy a félidő során 6 alkalommal kérték ki a videóbírót, és ebből 3-szor kiderült, hogy a pályán levő játékvezető tévedett. Tévedés azonban történt mindkét irányba, szóval nehogy valaki csalási kísérletre kezdjen gyanakodni!

A második félidőben az Aura úgy ütött, mintha nem is ugyanazon a pályán játszanának, mint az imént ellenfelük! Akkor úgy tűnt, nehéz a talaj, de erre most a dambullaiak rácáfoltak, és sokszor könnyedén ütötték akár a látványos határokat is. Legsikeresebb ütősük az egyik nyitó, Aviska Pranándu volt, aki az ellenfél Aszalankájához hasonlóan szintén elért egy 50-est, csakhogy neki nem 46, hanem 26 labda elég volt ehhez! Szintén jól teljesített a negyedik rendű Kuszal Perérá is, aki 22-ből jutott 34-ig, és akinek a 6-pontosával már a 17. játszma elején le tudták zárni a mérkőzést: ekkorra sikerült ugyanis lekergetni a célt. A gyors győzelemnek köszönhetően a Dambulla Aura NFA-ja a négy darab kétpontos csapat közül jelenleg a legjobb, így most ők ugrottak a tabella élére.


Alapból nem látható kép
×