Nagy pofonba szaladt bele a Kandi az élre ugró Gálla ellen

2023. augusztus 1. – Szerző: Krikettgalaxis

A Galle Titans ezúttal is pontosan ugyanúgy 180/5-re végzett az első félidőben, mint az előző meccsükön, ám az ellenfél (most a B-Love Kandy) ezúttal nemhogy nem érte utol ezt a pontszámot, de nagyon-nagyon lemaradt tőle. Ezzel a gállaiak átvették a vezetést a tabellán, a Kandi maradt az utolsó.

A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)

A kép szerzője: Rovin Shanila (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Az előző meccsüket izgalmas körülmények között, szuperjátszmában megnyerő gállaiak kettőt változtattak a győztes csapatukon: Szíkkugé Praszanna és Visva Pranándu helyett Akila Dhanandzsaja és a zimbabwei Richard Ngarava érkezett, míg az első meccsét elvesztő BL Kandy csak egy új embert hozott be: a pakisztáni Szarfaráz Ahmed helyett honfitársát, Ászif Alít tették be a csapatba.

A titánok az ütést választották, de az erőfölény nem sikerült nekik valami jól: csak 37/1-ig jutottak a végére, sőt, a 9. játszma felénél még csak 50 pontnál álltak, és már második kapujukat vesztették el. Ez volt azonban a fordulópont a meccsen: bejött a 4. rendű ütős, az új-zélandi Tim Seifert, és ő egy személyben megváltoztatta a játék képét. Mindjárt első két ütéséből két darab 4-est szerzett, utána pedig hasonló agresszív játékot bemutatva, mindössze 39 dobásból 74 pontig jutott. Legjobb társa Sákib ál-Hászán volt, aki szintén bemutatott néhány 6-ost és végül 30 ponttal esett ki.

Az előző meccseken láttuk, hogy a pálya adottságai miatt egy ilyen 180 körüli célt nem könnyű levadászni, de így, ahogy a B-Love kezdett, így meg aztán lehetetlen! Bár ütöttek néhány 4-est az erőfölény során, sőt, 36 pontot szereztek is alatta (ami csak 1-gyel kisebb, mint a Gálláé volt), de a nagy különbség, hogy nem kevesebb mint 5 kaput vesztettek el ezalatt! Az pedig végképp megpecsételte a sorsukat, hogy az ezt követő 7 játszma alatt egyetlen határt sem tudtak ütni, cserébe újabb két játékosuk búcsúzott. Nem csoda, hogy végül történetük (futásban mért) legnagyobb vereségét szenvedték el – a Gálla pedig (futásban mérve) a legnagyobbat aratta. Ezzel át is vették a vezetést a tabellán, ráadásul a nettó futási arányukon is nagyot dobtak, ami majd a végelszámoláskor még sokat jelenthet.

Most két nap szünet következik az LPL-ben, mert a csapatok átköltöznek Kandi városába, hogy a következő 8 meccset ott játsszák le, mielőtt visszatérnek a fővárosba, ahol a torna majd befejeződik.


Alapból nem látható kép
×