Most hétvégén: bemutatkozik a magyar krikettválogatott hazai pályán!

2023. augusztus 2. – Szerző: Krikettgalaxis

A magyar válogatott eddigi összes (20) hivatalos meccsét idegenben játszotta. Most lesznek az első mérkőzéseink a sződligeti GB Ovalban, méghozzá Horvátország ellen. Szombaton egy, vasárnap kettő, ha az időjárás engedi. A belépés ingyenes!

Piros-fehér-zöld (illusztráció)Piros-fehér-zöld (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár a meteorológusok nem ígérnek túl jó időt hétvégére, de bízzunk benne, hogy ha lesz is eső, akkor az nem egész napos lesz... Mert ha az idő engedi, akkor tehát végre hazai pályán is fellép a magyar krikettválogatott!

A Nemzetközi Krikett-tanács (ICC) nemrég hagyta jóvá, hogy a Pest vármegyei Sződligeten található GB Oval pályán nemzetközi mérkőzéseket is rendezhessünk. És ha már jóváhagyta, hát rendezünk is: Horvátország látogat ide egy három NH20-as meccsből álló sorozatra: ez a sorozat pedig a Budapest-kupa elnevezést kapta.

Bár több helyen korábban az az információ jelent meg, hogy a sorozat már pénteken elkezdődik, a Magyar Krikettszövetség legfrissebb (szerda esti) tájékoztatása szerint az időpontok a következők lesznek:

  • 1. mérkőzés: 2023. augusztus 5. (szombat), 14:00
  • 2. mérkőzés: 2023. augusztus 6. (vasárnap), 9:30
  • 3. mérkőzés: 2023. augusztus 6. (vasárnap), 13:30

A belépés ingyenes, jöjjön mindenki! Eső esetén halasztás vagy a mérkőzések elmaradása lehetséges. Változás esetén ezt a cikkünket frissítjük!

Horvátországgal egyébként még nem találkoztunk ezelőtt hivatalos meccsen. A legfrissebb (éppen ma kiadott) világranglistán Magyarország a 74., Horvátország a 80. helyen áll.


Alapból nem látható kép
×