A nőknél a víz, a férfiaknál a tűz győzött a Hundred második napján

2023. augusztus 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Két-két mérkőzést rendeztek volna a The Hundred szerdai napján, de mindkét női meccset elmosta az eső, még csak pénzfeldobás sem volt. A férfiaknál a Tân Cymreig, azaz a Velszi Tűz nyerte az első összecsapást (ahol Sahín Afrídí bemutatkozása emlékezetesre sikerült), míg a londoni rangadón szűken ugyan, de az Invincibles diadalmaskodott.

Tűz (illusztráció)Tűz (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mind Caerdyddben, mind Londonban jelentős esőzésekkel indult a délután, így a két női meccset, amiket a férfiakéi előtt rendeztek volna, teljesen le kellett fújni. Végül a velszi városban estére javult annyit az idő, hogy egy 40–40 dobásos meccset el lehetett indítani, míg a fővárosban este egy teljes férfi összecsapásra is volt lehetőség.

Az első találkozón az a Tân Cymreig fogadta a Manchester Originalst, amelyik tavaly egyetlen egy győzelmet sem aratott, idénre viszont szinte teljesen kicserélődött a kerete: a mostani összecsapáson is 8 olyan játékos szerepelt a csapatban, akik eddig még soha. Köztük Luke Wells, aki mindjárt 57 futással nyitott, illetve Sahín Sáh Afrídí, a világhírű pakisztáni dobó, akiről – legtöbben elismerően, de mások gúnyolódva – azt szokták mondani, szinte mindig kaput szerez már az első játszmájában. És ez most is megtörtént, ráadásul mindjárt az első két dobásból két kaput is dobott! Ilyen bemutatkozása még senkinek sem volt a Hundredben! Mindezeknek köszönhetően tehát 2021 után újra győzött a Tűz, és máris a tabella élére állt.

Este Londonban késéssel ugyan, de megtartották a városi rangadót, ahol a Spirit nem tudta megvédeni a 131 pontját, mert a kergetés során az utolsó 5 dobásban, amikor még 15 pont hiányzott, a veterán karibi mindenes, Sunil Narine a legjobbkor ütötte a határokat, és a 99. dobásban megszerezte a győzelmet az Oval Invinciblesnek.

Az imént említett csapatokkal kapcsolatban egyébként nem régi hír, hogy a velszieknél Ollie Pope, a Spiritnél Olly Stone, Manchesterben pedig Fred Klaassen nem áll rendelkezésre a szezonban sérülés miatt.


Alapból nem látható kép
×