Visszavonul a krikettől a nyugat-bengáli miniszter

2023. augusztus 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Az indiai válogatottban is 15 alkalommal pályára lépő, de a hazai bajnokságokban sokkal sikeresebb ütős, Manodzs Tivárí (aki jelenleg Nyugat-Bengálban ifjúsági és sportügyekkel foglalkozó államminiszter is) bejelentette: a krikett minden formájában befejezi mintegy 19 éve tartó pályafutását.

India zászlaja (illusztráció)India zászlaja (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tivárí 2004 decembere és 2023 februárja között játszott első osztályú krikettet: a Bengál csapatában kezdte és ott is fejezte be pályafutását. Utolsó mérkőzése a Randzsí-trófeában volt, ahol kapitányként döntőbe vezette az együttesét, de ott kikaptak a Szaurástrától. A döntőben a harmadik játékrészben ő ütötte a legtöbb pontot a csapatban, de összesítésben így sem lett meg neki a 10 000 első osztályú futás: 9908-cal zár.

Az indiai válogatott színeiben 2008 és 2015 között 12 egynapos, valamint 2011-ben és 2012-ben 3 NH20-as mérkőzésen is pályára lépett, valamint tagja volt a 2012-es NH20-as világbajnokságon szereplő keretnek is, bár ott végül nem játszott egy percet sem.

Az IPL-ben 98 mérkőzésen játszott, több csapatban is, de legnagyobb sikerét hazájának, Nyugat-Bengálnak a csapatával, a Kolkata Knight Ridersszel érte el, amellyel 2012-ben bajnok lett: emlékezetes, hogy a döntő második félidejének utolsó játszmájában ő ütötte azt a 4-est, amivel a kalkuttaiak megnyerték a trófeát.

Az egyik közösségi oldalon közzétett búcsúírásában így fogalmazott:

Viszlát, krikett! Ez a játék megadott nekem mindent, úgy értem, minden egyes dolgot, amiről soha nem is álmodtam, kezdve onnan, amikor az életem különböző nehézségek bonyolították. Örökké hálás leszek ennek a játéknak és ISTENNEK, aki mindvégig az én csapatomban volt. Felhasználom ezt a lehetőséget arra, hogy kifejezzem őszinte hálámat azok iránt az emberek iránt, akik szerepet játszottak krikettező utam során. – majd felsorolta, kikre gondol: edzőit, szüleit és feleségét is megemlítette, valamint csapattársait, a különféle testületek tagjait és persze a rajongókat. Végül csupa nagybetűvel így zárta írását: KÖSZÖNÖM, KRIKETT!


Alapból nem látható kép
×