Kiélezett meccsen a Karib-térségé az első győzelem India ellen az NH20-as sorozatban

2023. augusztus 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár a legutóbbi tesztek és az ENN-ek nem sikerültek valami jól a Karib-térség számára (a világbajnoki selejtezőt ne is említsük), most a kedvenc formátumukra váltottunk, és itt mindjárt jobban is teljesítettek: bár Indiának az utolsó dobásig volt esélye nyerni, végül a hazaiak örülhettek.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Erre az összecsapásra ugyanott, Trinidadon került sor, ahol tegnapelőtt az utolsó ENN-re: akkor óriási, 200 futásos vereséget szenvedett a hazai csapat.

India célja egyrészt a fiatalítás, a kísérletezés volt, másrészt ezzel együtt fel is szeretnének készülni a jövő évi Húsz20-as világbajnokságra, így a csapat egy részét kicserélték, kulcsjátékosokat hagytak ki (pl. Kohlít és Rohit Sarmát), de más alapemberek ma is játszottak. Ma debütált a válogatottban Tilak Varmá, az ütős mindenes, illetve az a Mukes Kumár is most játszott először NH20-at, aki ugyanezen a turnén játszotta le első tesztjét és első ENN-jét is.

A Karib-térséghez visszatért többek között az MLC-ben remeklő és ott bajnoki címet szerző Nicholas Pooran, de rajta kívül is voltak szép számmal határütők, ahogy Rovman Powell kapitány jellemezte őket a mérkőzés előtt.

Az ütéssel kezdő karibiak az erőfölény során elég jól bizonyították, hogy tényleg határütők, hiszen 9 határt is elértek, főként Pooran jeleskedett az 5. és 6. játszmában: 5.5 után 6 dobásból már 22 ponton állt. Ezek után azonban az egész csapat lelassult, a pörgetőkkel teletömött indiai válogatott jól féken tudta őket tartani – egyedül Powell kapitány volt az, aki még továbbra is jól küzdött, de végül ő is kiesett, pont mielőtt elérte volna az 50-esét. El kell azonban mondani, hogy a mezőnyben korábban kétszer is elejtették őt, valamint a 19. játszmában Arsíp Szinh 4-szer is széles extrával ajándékozta meg a karibiakat, így azért némi szerencse is kellett, hogy egyáltalán 149-ig elevickéljen a csapat, és még ez sem túl magas pontszám.

A kergetés lassan kezdődött, a két indiai nyitó, Ísán Kisan és Subman Gil, akik az ENN-eken igen jók voltak, gyorsan kiesett, és csak a debütáns Varmá volt az, aki 22 dobásból elért 39 pontjával elérhető közelségbe hozta a célt. A két fordulópont a 11. játszma vége volt, amikor Varmá kiesett, illetve a 16. játszma, amikor Jason Holder szüzet dobott kapuval (sőt, még egy kifutás is volt), így hirtelen 30 helyett 24 labdából és két rendelkezésre álló kapuval kevesebbel kellett volna elérni a hátralevő 37 pontot. És bár például Arsdíp Szinh a 19. játszmában kétszer egymás után is 4-es ütött, végül India a legvégére 4 futással lemaradt, és vereséggel kezdte a sorozatot.


Alapból nem látható kép
×