Címvédőhöz méltó játékkal győzött és élre állt a Jaffna Kings

2023. augusztus 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Miután a jápanajaiak az első félidőben 117 pontra korlátozták a titánokat, az NFA-t is figyelem előtt tartva gyors kergetést mutattak be, és 44 megmaradt dobással érték el a győzelmet. Ezzel máris az első helyre kerültek a tabellán.

A 16. századi jápanajai erőd (illusztráció)A 16. századi jápanajai erőd (illusztráció)

A kép szerzője: Alexey Komarov (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Bár az LPL-nek még túl rövid a történelme ahhoz, hogy igazi klasszikus rangadók alakuljanak ki, de a Gálla és a Jápanaja összecsapásának jó esélye van rá, hogy hamarosan az legyen belőle. Legalábbis a múltban már két döntőt is játszottak egymással, és mindkettőt az északiak (a Jápanaja) nyerték. Most újra összekerült a két együttes, egyelőre a csoportkörben.

A gladiátorok a múltkorihoz képest változatlan csapatot küldtek pályára, de a királyoknál két változtatás is volt, méghozzá a dobószekcióban: Hardus Viljoen és Dilsán Madusanka helyére Nuvan Tusára és Nandre Burger érkezett – ami taktikailag nem nagy változás, hiszen egy jobb- és egy balkezes gyors dobó helyett két ugyanilyen típusú játékos jött be.

Nem mondhatjuk, hogy nagyon jól kezdett az ütésben a Galle, de azért a 7. játszma végére csak eljutottak 53/2-ig: ezek után azonban ahelyett, hogy gyorsítani tudtak volna, ahogy közeledett a félidő vége, szinte folyamatosan csak csökkent a pontarányuk. Talán Tusára és Vijászkánt kivételével minden Jaffna-dobó nagyon takarékosan gazdálkodott: Dunit Vellalagé pedig nem csak azzal emelkedett ki közülük, hogy 4 kapu fűződik a nevéhez, hanem azzal is, hogy a gazdálkodása a 4 játszma alatt mindössze 2,50 volt! Így a Gálla csak 117-ig tudott elvánszorogni a félidő végére.

Már az első játékrészben úgy tűnt, nehéz a pálya talaja az ütősök számára, a másodiknak az elején pedig ez méginkább beigazolódni látszott: az első játszmában ütöttek ugyan két 4-est, de utána három játszmán keresztül egyetlen határ sem volt. Ekkor azonban hirtelen nagyot változott a játék képe, és a hamar kiesett Csarit Aszalanka helyére bejövő, mostanában bombaformában játszó bangladesi Táohíd Hridaj és a még pályán levő nyitó ütős, az afgán Rahmánulláh Gurbáz is elkezdte ütni a hatosokat: ketten együtt 9 maximális ütésig jutottak, és érdekesség, hogy mindketten kevesebb 4-est ütöttek, mint 6-ost. Nem csoda, hogy a kergetésnek hamar a végére értek: még több mint 7 játszma megmaradt a végére.

Így hát a Galle Gladiators elszenvedte idei első vereségét, és mivel mindkét együttesnek 4 pontja van, így jelenleg az NFA rangsorol köztük: ez pedig a mai nagy különbségű eredménynek köszönhetően már a Jaffna Kings felé húz, tehát most ők kerültek az első helyre.


Alapból nem látható kép
×