Nagy pontösszegű csatában győzött a Dambulla a Colombo ellen

2023. augusztus 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Elsősorban Kuszal Mendisz kiváló ütőjátékának köszönhetően az Aura 192 pontot ért el, amit a fővárosiak majdnem lekergettek, de a végén kicsúszott a kezükből a meccs.

A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: Bernard Gagnon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Két kétpontos csapat csatája volt a mai: mivel igen sűrű a mezőny, ezért nagyon fontos lett volna a győzelem mindkettejük számára. Az Aura tegnap is játszott, de a Strikers 4 nap kihagyás után lépett most újra pályára. Előbbi hármat is cserélt az előző meccséhez képest (mindet a dobóknál): kimaradt a csapatból Ravindu Pranándu, Binura Pranándu és az a Sáhnaváz Dahání, aki szerzett ugyan már 3 kaput is a tornán, de (az összes csapat összes dobóját tekintve) azok közül a dobók közül, akik legalább 10 játszmát végigdobtak, az övé volt a lepazarlóbb gazdálkodási arány. Helyükre Pravín Dzsajavikrama, Haszan Alí és Pramód Madusán érkezett. A kolambaiak változatlan összeállításban léptek pályára.

Az első játszma első dobásából máris majdnem kiesett az LPL történetében éppen a múlt meccsen elsőként az 1000 futást elérő dambullai ütős, Aviska Pranándu, még a videóbírót is kikérték a dobók, de a bíró szava megmentette őt. De aztán nem ő került a figyelem középpontjába ma délután, hiszen hamar kiesett, hanem nyitó társa, Kuszal Mendisz, aki 46 dobás alatt 4 négyest és 8 hatost bemutatva 87 futásig száguldott! Emellett a teljesítmény mellett még a 3. rendű ütősük, Szadhíra Szamaravikrama 35-ből elért 59-e is szinte eltörpül. Amíg ők ketten bent voltak a pályán, a pontarány fokozatos és folyamatos emelkedése volt tapasztalható, tehát nem csak jól gyűjtötték a pontokat, hanem egyre és egyre gyorsabban is. Aztán az utolsó 5 játszmában a többiek már csak tartották az arányt, de az is elég volt, hogy a csapat összesen 192-ig jusson. Mendisz egyébként ezzel a 87-jével átvette a vezetést is a torna összesített futástabelláján.

Bár a 193-as cél magasnak tűnt, de a Colombo Strikers nagyon jól vágott bele az üldözésbe. Feltűnő volt, hogy Bábar Ázam, akivel szemben többek azt a kritikát szokták megfogalmazni, hogy még Húsz20-as krikettben is túlzottan óvatosan játszik, most nem így tett: 24 dobásból 7 négyest ütött, így gyorsan elviharzott 41 futásig – igaz, ekkor kiesett. Nuvanidu Pranándu viszont még ezek után is életben tartotta a fővárosiak reményeit, hiszen ő is 8 határt ütött (fele-fele arányban a kétfélét), és 50-est ért el, de a félidő végére lassult a haladás, és amikor a 19. játszmában Hayden Kerr olyan jól dobott, hogy csak összesen 4 futást tudtak ellene szerezni, lényegében el is dőlt a mérkőzés. És valóban, az utolsó játszmában hiába szerzett Csamika Karunáratna egymaga 19 futást, ez is kevés volt, és a Kolamba 11 futással elmaradt a céltól.

A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a 2. félidő 10. játszmájának 4. dobása után volt egy kis kényszerszünet: elromlott ugyanis a pálya megvilágítása. Bár nappali meccs volt, és még volt elég természetes fény is, a bírók mégis a várakozás mellett döntöttek, amíg meg nem javult (javították?) a rendszer(t). Nem tartott olyan sokáig, hogy miatta játszmák vesszenek el.


Alapból nem látható kép
×