Az újabb karibi győzelem újabb intő jel Indiának

2023. augusztus 6. – Szerző: Krikettgalaxis

Az NH20-as sorozat második mérkőzését is a Karib-térség nyerte, Indiának el kell gondolkodnia, hogy mindent jól csinál-e. Mondhatják, hogy persze, most csak kísérleteznek és nem ez a legerősebb keretük, de akkor is mutatkoznak már intő jelek.

Antiguai tájkép (illusztráció)Antiguai tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az 5-meccses sorozat második (és majd a harmadik) állomása ezúttal Guyanában volt illetve lesz, a providence-i stadionban, aztán az utolsó kettőt már majd az USA-ban játsszák.

Az imént azt említettük, India kísérletezget (is) a játékosok szerepeltetésével – ám amikor kiderültek a keretek, az látszott, hogy annyira mégsem nagy a kísérletező kedv: 10 helyen ugyanis nem változott a csapat az előző meccshez képest, és a 11. helyen is csak azért történt csere, mert tegnap Kuldíp Jádav az edzésen megsérült. Most a helyén Ravi Bisnoí játszott.

A nyitó ütősök tehát ugyanúgy Ísán Kisan és Subman Gil voltak, de ugyanúgy, mint múltkor, ők megintcsak nem tudtak sokat hozzáadni a játékhoz. Illetve most Kisan még ütött az elején pár határt, de így is csak alig volt 117 az ütési aránya. A legtöbb pontot az indiai csapatban Tilak Varmá gyűjtötte be, aki 51-gyel zárt, de senki más még csak 30-ig sem jutott el. Igaz, a pálya talaja elég lassúnak tűnt, így az India által végül elért 152-re nem lehetett azt mondani, hogy védhetetlen pontszám lenne.

Sőt, amikor a kergetés első játszmájában Hárdik Pándjá azonnal kiejtette Brandon Kinget és Johnson Charlest (mindössze 2 szerzett karibi pont ellenében), máris úgy tűnt, India felé billentek az esélyek. De ekkor jött be a 4. rendű ütős, az elmúlt meccsein kirobbanó formában játszó Nicholas Pooran – és Pooran ismét megállíthatatlannak bizonyult! A 3–6. játszmában főként neki (de azért kisebb mértékben Kyle Mayersnek is) köszönhetően záporoztak a határok, és az erőfölény végére a Karib-térség máris 61/3-mal állt! Ezek után valamivel lassabb lett a haladásuk, de a 15. játszma végére 127/5-ön álltak (eddigre Pooran már kiesett, 40 dobásból 67 futást elérve), ami nagyon jó állásnak számított, de ekkor újabb fordulat következett be a történetben: a 16. játszmában, amit Judzsvendra Csahal dobott, csak 2 futással gazdagodtak, de 3 kapuval szegényedtek! A 129/8 pedig már egészen máshogy mutatott, mint a 127/5. De aztán végül a 9. és 10. rendű ütősök, Akeal Hosein és Alzarri Joseph megcselekedte, amit megkövetelt a haza: viszonylag kényelmesen levadászták a célt, már a 19. játszma végére. Talán ha Csahal 4. játszmáját nem a 20-adikra tartogatták volna, hanem ő dobta volna már a 19-edikat? Ezt már soha nem tudjuk meg. Azt viszont mondhatjuk, hogy a Karib-térség a pocsékul sikerült tesztek és a nem túl fényes ENN-ek után NH20-ban most brillírozik India ellen.


Alapból nem látható kép
×