Félelmetesen erős lesz a Melbourne Renegades pörgetőosztaga

2023. augusztus 7. – Szerző: Krikettgalaxis

A BBL-ben szereplő Melbourne Renegades két ausztrál válogatott pörgető dobót szerződtetett: Nathan Lyon és Adam Zampa csatlakozik a vörösökhöz.

Melbourne látképe (illusztráció)Melbourne látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Melbpal (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Igaz, hogy a 35 éves Lyon már 2011 óta szerepel a BBL-ben (korábban az Adelaide Strikers és a Sydney Sixers csapatát erősítette), de összesen mégis csak 38 meccse és 44 kapuja van: ez úgy lehetséges, hogy ő az ausztrál tesztválogatott egyik alapembere, és sajnos az ausztrál tesztidény sokszor eléggé egybeesik a BBL-lel. Várhatóan a következő években sem lesz ez nagyon másként, így az ellenfeleknek nem kell nagyon rettegniük attól, hogy ő és Zampa, a másik friss szerzemény együtt támadja majd az ütőseiket. Bár, mivel most 3 évre kötöttek vele szerződést, még sokminden elképzelhető a jövőben.

Mint a kiváló jobbkezes jobbra pörgető játékos elmondta: egyrészt szeret játszani a docklandsi stadionban, hiszen ott (legalább) egy kicsit téríti a labdákat a talaj, másrészt meg van néhány igazán jó barátja a renegátoknál. Mint mondta, a tapasztaltabb válogatottjátékosok és a fiatalabb tehetségek mind jelen vannak új klubjánál, ami igazán erőssé teszi a keretet.

A klub másik új játékosával, Adam Zampával kapcsolatban érdekesség, hogy éppen a nagy városi riválistól, a Melbourne Starstól érkezik. Korábban ő is játszott a Strikersnél (de éppen egy szezonnal később érkezett oda, mint ahogy Lyon távozott, tehát ott még volt Lyon csapattársa), valamint a Sydney Thundernél is. Összesen 99 BBL-mérkőzése van, ami alatt 114 kaput szerzett összesen (ez az 5. legtöbb a torna történetében).


Alapból nem látható kép
×