Megszületett a Hundred történetének első holtversenye

2023. augusztus 7. – Szerző: Krikettgalaxis

Tegnap este a londoni Oval pályán a vendég Tân Cymreig és a hazai Oval Invincibles 138–138-as holtversenyre végzett. Ilyen eredmény most fordult elő először a torna több mint 2 éves történetében.

A londoni The Oval (illusztráció)A londoni The Oval (illusztráció)

A kép szerzője: Mark Percy, licenc: CC BY-SA 2.0

Mind a nőknél, mind a férfiaknál egyelőre nagyon esősújtotta idényünk van a Hundredben.

A nőknél eddig 9 meccsből 4 teljesen elmaradt – de így legalább minden csapatnak van már pontja, hiszen az elmaradtért is jár 1–1 :) Az idei bajnokság eddig azt mutatja, hogy most egész más az erősorrend, mint korábban: a Velszi Tűz (Tân Cymreig) például, ami eddig mindkét korábbi idényben utolsó lett, most a tabella élén áll, a tavalyi bronzérmes Trent Rockets és a kétszeres bajnok Oval Invincibles viszont egyelőre nyeretlen.

A férfiaknál is volt egy teljesen elmaradt összecsapás, illetve két másik, amit elkezdtek, de eredmény nélkül végződött. Itt is elmondható, hogy az eddig igen gyenge Tân Cymreig feltámadt: ők jelenleg a 3. helyen állnak. Talán nem kis részben Sahín Afrídínek köszönhetően, aki már 5 kapunál jár, vezetve ezzel a dobóranglistát. Múltkor említettük, hogy bemutatkozásakor a két első dobásából szerzett kaput – és legutóbb, a címben említett holtversenyes meccsen is az első dobásából lecsapott! A holtversennyel kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy a Hundred szabályzata szerint ilyenkor nincs szuperjátszma (már csak azért sem, mert a 100D krikett nem is ismeri a játszma fogalmát), de más módszer sem, ami alapján győztest hirdetnének: egyszerűen mindkét csapat 1–1 ponttal lesz gazdagabb.

Rövid említést érdemel még a másik tegnapi találkozó, amikor a Northern Superchargers 201 futást szerzett az első félidőben a Southern Brave ellen: ez a torna eddigi második legmagasabb pontszáma, csak tavaly volt egyszer ennél több (208).


Alapból nem látható kép
×