Afrídí és Rouf helyett Ferguson és Henry a Velszi Tűznél

2023. augusztus 8. – Szerző: Krikettgalaxis

A Tân Cymreig (Velszi Tűz) két pakisztáni gyors dobója nemzetközi kötelezettség miatt hamarosan elhagyja Hundred férfi tornáját, helyettük két új-zélandi játékos érkezik.

Tűz (illusztráció)Tűz (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A Hundred egyetlen velszi csapata a korábbi idényekben borzalmasan rosszul szerepelt, de idén a keret nagy része kicserélődött, Michael Hussey személyében pedig új edző is érkezett hozzájuk, mindezek eredményeképpen pedig máris sokkal eredményesebbek: jelenleg a negyedikek, de egy dobáson múlt, hogy nem elsők.

Az idei jobb szereplésben nagy szerepet játszott a két pakisztáni gyors dobó, Sahín Afrídí és Hárisz Rouf, akik eddig 5 illetve 3 kapuval járultak hozzá az eredményekhez. Hamarosan azonban távozniuk kell: a pakisztáni válogatott ugyanis augusztus 22-étől kezdve egy három mérkőzésből álló, Afganisztán elleni ENN-sorozatra utazik Srí Lankába, nekik pedig ott a helyük a nemzeti csapatban. Ezért valószínűleg a következő három Hundred-meccsen még játszanak, de utána elutaznak, és az augusztus 20-i összecsapást már kihagyják.

Klubjuk két új-zélandi játékost szemelt ki a helyettesítésükre, és már be is adták a megfelelő papírokat az Angol Krikett-tanácshoz. Lockie Ferguson jönne Rouf helyett, Afrídí helyét pedig az a Matt Henry venné át, aki ugyanúgy kezdeni szokott a dobásban, mint ő.

Közvetlenül a Hundred után, augusztus 30-tól Új-Zéland és Anglia válogatottja is összecsap egymással NH20-as formátumban, ahol mindkét dobó tagja a vendégek keretének. Sőt, Henry annak a keretnek is tagja, ami még a Hundred ideje alatt, 17-től 20-ig játszik három NH20-at az Egyesült Arab Emírségek ellen, de a játékos már korábban jelezte az új-zélandi szövetségnek, hogy várhatóan ő nem lesz majd elérhető ebben az időpontban.

Henry egyébként igen jó formában van: éppen most nyerte meg a Somersettel az angol Húsz20-as Blast bajnokságot, ahol 31 kapuval ő lett a torna legeredményesebb dobója. Ferguson viszont keveset játszott mostanában: csak az MLC-ben szerepelt, ahol 3 kaput gyűjtött be a Los Angeles Knight Riders együttesében.


Alapból nem látható kép
×