India szépített a Karib-térség elleni sorozat harmadik találkozóján

2023. augusztus 8. – Szerző: Krikettgalaxis

Miután kisebb meglepetésre az első két meccset a karibiak nyerték, ezúttal India meggyőző játékot mutatva nyert és szépített 1–2-re. De mivel még hátravan két összecsapás, a sorozat végeredménye nyitott.

A Cshatrapati Sivádzsí pályaudvar 19. századi, különleges épülete Mumbaiban (illusztráció)A Cshatrapati Sivádzsí pályaudvar 19. századi, különleges épülete Mumbaiban (illusztráció)

A kép szerzője: Anoop Ravi (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A múltkori keretekhez képest több változtatást is végrehajtottak a csapatok: pontosabban a hazaiak csak egyet, India kettőt. Előbbieknél Jason Holder egy kisebb térdsérülést szedett össze, és orvosi tanácsra inkább elővigyázatosságból most nem játszik, így helyére Roston Chase-t tették be, míg Indiánál Ravi Bisnoi és Ísán Kisan helyett visszatért Kuldíp Jádav és bejött az NH20-ban most debütáló Jasaszví Dzsájszvál.

A mérkőzés kezdése egy igen szokatlan okból csúszott: ezúttal nem az időjárás szólt közbe, hanem az, hogy a pályamunkások elfelejtették feljelölni a külső és belső pályát elválasztó vonalat vagy jelöléseket! De miután végre elkezdődött a játék, az ütést választó karibiak elég stabil játékot mutattak be. Igaz, hogy a 7. játszma utáni 50 pontnál láttunk már magasabbat is, de ezt Brandon King és Kyle Mayers kapuvesztés nélkül teljesítette. Hamarosan azonban Mayers búcsúzott (Aksar Patel szerezte meg első kapuját a sorozatban), majd Kuldíp Jádav is belekezdett a kapugyártásba: ő ejtette ki a legveszélyesebb, legjobb formában levő Nicholas Poorant is, aki egyébként most is jól kezdett, de csak 20 pontig jutott. Jádav egyébként most szerezte meg 50. NH20-as kapuját, méghozzá a 30. meccsén, amivel a leggyorsabb indiai játékos lett, aki eljutott eddig a kapuszámig. Korábban Judzsvendra Csahal tartotta a rekordot: ő 34 mérkőzés alatt jutott el 50 kapuig. A félidő végefelé Rovan Powell még bemutatott egy igen szép epizódmunkát: 19 dobásból 40 futásig jutott, benne három hatossal. A Karib-térség így 159 ponttal zárt.

A kergetés azonban csalódást keltően indult India számára, hiszen a most bemutatkozó Dzsájszvál nyitó ütősként egyetlen ponttal már az első játszmában kiesett. Nem úgy azonban a helyére bejövő harmadik rendű ütős, Szárjakumár Jádav! Ő még ugyanebben az első játszmában gyorsan beütött egy négyest és egy hatost – jelezve ezzel, hogy mik a szándékai a továbbiakban is. És ezt a szándékát sikerült is megvalósítania: ezen kívül még 3 hatost és még 9 négyest püfölt, így 44 dobásból 83 pontig repült! Szerencsére a hol felerősödő, hol gyengülő esőszitálás nem alakult komoly csapadékká, így a játékot nem kellett megszakítani. Volt viszont valaki a pályán, aki igazán nem érezhette magát szerencsésnek, persze a karibi játékosokon kívül: Tilak Varmá, aki 49-neskivel zárt. Még több mint két játszma hátravolt, amikor csak 2 futás hiányzott a csapat győzelméhez, de nem Varmá, hanem a kapitány, Hárdik Pándjá volt soron ütésben. Ő pedig egy hatalmas hatossal megnyerte a meccset – szép ütés volt, de vajon nem illett volna esetleg egy szimplát vagy két nullásat ütnie, hogy a fiatal, még mindössze 3. NH20-as meccsét játszó Varmának legyen esélye az 50-re? Ezt majd talán megbeszélik egymás között, de ennél is fontosabb lehet nekik, hogy India végre nyert, és így még lesz tétje a következő mérkőzésnek is. Amit majd egyébként (úgy, mint az utolsót) majd az USA-ban fognak játszani.


Alapból nem látható kép
×