Harmanprít Kaur több női tesztet szeretne

2023. augusztus 9. – Szerző: Krikettgalaxis

A 2022–2025-ös ciklusban mindössze hét női tesztmeccs van betervezve a világnaptárba. Az indiaiak kiválósága, Harmanprít Kaur szerint jó lenne, ha ez a jövőben megváltozna.

Krikettező lányok (illusztráció)Krikettező lányok (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár a női krikett az elmúlt pár évben óriási fejlődésen ment keresztül világszerte, és ez a fejlődés azóta sem állt meg, mégis van egy részterület, ahol nem mozdul az állóvíz: ez pedig a többnapos krikett, többek között annak nemzetközi csúcsa, a teszt.

Hiába szaporodnak a női Húsz20-as ligák (például Indiában is idén indult el – nagy sikerrel – a WPL), a teszt területén nincs előrelépés. A 2022 és 2025 közötti ciklusban mindössze 4 válogatott fog tesztet játszani, de ők is keveset: Anglia ötöt, Ausztrália négyet, Dél-Afrika hármat, míg India csak kettőt.

Maga Harmanprít Kaur is 127 ENN és 154 NH20 mellett mindössze 3 tesztet játszott eddigi hosszú pályafutása során. Most azt javasolta, legyen több teszt, és induljon újra Indiában a többnapos mérkőzésekből álló női bajnokság is, hiszen olyan csak a 2017–2018-as idényben volt utoljára. Mint mondta: gyerekként is több tesztet néztek a tévében, mint Húsz20-at, és bár manapság jó szórakozás a Húsz20, de a teszt krikett mégis egy olyasmi dolog, amit minden játékos játszani akar.

Elmondta: bár látja, hogy Indiában is napról napra fejlődik a hazai bajnokság, de amikor fiatalabb volt, akkor azért voltak 2- illetve 3-napos meccsek is, és ezeket most nagyon hiányolja. Reményei szerint az idei két tesztmérkőzés után visszatérhetnek legalább a kétnapos összecsapások.

A WPL-lel kapcsolatban elárulta: egy kicsit féltek az elején, hogy hátha nem túlzottan fogja érdekelni az embereket, de hamar megtapasztalták, hogy ez nem így van, sőt, a közönség egy részét a WPL még a férfiak IPL-jénél is jobban vonzotta. Hozzátette: reméli, néhány év múlva újabb csapatok és újabb játékosok jelenhetnek meg a ligában.


Alapból nem látható kép
×