A Hundred történetének legnagyobb győzelmét aratta tegnap az Oval Invincibles

2023. augusztus 10. – Szerző: Krikettgalaxis

A férfi tornán történt, Manchester elleni 94 futásos győzelem egy két évvel ezelőtt rekordot döntött meg. A londoniak ezzel át is vették a vezetést a tabellán.

A londoni The Oval (illusztráció)A londoni The Oval (illusztráció)

A kép szerzője: Mark Percy, licenc: CC BY-SA 2.0

A Hundred legutóbbi napját végre nem tette tönkre az eső, és minden mérkőzést végig lehetett játszani. A négy közül a címben említett találkozó volt a legkülönlegesebb: az Invincibles 186 pontjára az Originals csak 92-vel tudott válaszolni.

A Hundred eddigi (futásban mért) legnagyobb győzelme napra pontosan két évvel a rekorddöntő tegnapi meccs előtt, 2021. augusztus 9-én volt, amikor is a Birmingham Phoenix 93 futással verte a Tân Cymreig csapatát. Érdekesség, hogy ez a két csapat pedig éppen ma délután és este találkozik egymással ismét.

A női torna legnagyobb futáskülönbségű győzelme egyébként mindössze egy 48-as győzelem volt, szintén 2021 augusztusában, és szintén az Oval Invincibles nevéhez fűződik. De míg a nőknél tehát nagyon sok futással senki nem nyert még, a torna történetének mindkét 10-kapus győzelme viszont a női tornán esett meg. És láss csodát, a kettő közül az egyik éppen ugyanazon a napon, amikor a férfiak két éve 93 futással győztek: ugyanúgy a Birmingham győzte le a velszieket. A másik egyébként 2022-ben történt, és a Brave aratott sikert a Trent Rockets ellen.

Ennyit akkor a régi rekordokról, most pár szót írunk még a tegnapi meccsről is. Azt mondhatnánk, hogy az Oval nyitó ütősének, Jason Roynak a 42 dobásból elért 59 futása kiváló teljesítmény – de ha megnézzük a többieket, kiderül, hogy annyira mégsem kiváló! Hiszen Roy csak 140-es aránnyal ütött, de a többi ütős között 4 is volt, aki 200 fölöttivel! Jó, a négyből kettő kevés pontot ért el, de Heinrich Klaasen igazán kimagaslott a mezőnyből: 27 labdából ütött 60 pontot. Aztán a második félidőben a Manchester végig szenvedett, csak a végén Jamie Overton volt az, aki be tudott mutatni valami látványos ütőjátékot (21 dobás közül 7 határ), de mire ő sorra került, már rég késő volt. Az Invincibles dobói közül a még csak válogatottsággal sem rendelkező ausztrál játékos, Spencer Johnson valami egészen hihetetlen dolgot mutatott be: 20 dobása alatt három kaput szerzett, az ellenfél pedig mindössze egy (igen, egy) futást tudott begyűjteni. Az imént leírtak alapján tehát igazán nem csoda a rekorddöntő győzelem.

A férfiak tabelláján így a londoniak az élre álltak, a Manchester viszont lesüllyedt a 6. helyre, ráadásul ők már eggyel többet is játszottak, mint a csapatok többsége, és az NFA-juk is nagyot zuhant.


Alapból nem látható kép
×