Inzamám ul-Hak visszatér a pakisztáni válogatóbizottság élére

2023. augusztus 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Az egykori legendás játékos, Inzamám ul-Hak 2016 és 2019 között már betöltötte ezt a tisztséget. Mostani feladatai közé tartozik többek között az is, hogy kijelölje az októberben kezdődő világbajnokságra utazó játékosokat.

Pakisztáni zászló (illusztráció)Pakisztáni zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ul-Hakot, a népszerű Inzit múlt héten nevezték ki a Pakisztáni Krikett-tanács technikai bizottságának egyik tagjává, ám néhány nap múlva máris távozott a bizottságból: újabb kinevezést kapott ugyanis, méghozzá a nagyobb jelentőségű válogatóbizottság élére.

A válogatóbizottság, amely nem csak a felnőtt, de a korosztályos válogatott tagjainak kiválasztását is kezeli, rajta kívül Grant Bradburn vezetőedzőből, Mickey Arthur csapatigazgatóból és Haszan Csíma titkárból áll.

A bizottság azonnal munkába is állt: az augusztus 22-én kezdődő, Afganisztán elleni ENN-sorozat és az augusztus 31-én kezdődő Ázsia-kupa kereteit tegnapra már össze is állították. Érdekesség, hogy az idén januárban az ENN-válogatott kapitányhelyettesévé kinevezett Sán Maszúdot teljesen kihagyták, míg Fahím Ásraf több mint két év után újra meghívót kapott a válogatottba. Szaúd Sakíl lesz az egyetlen játékos, aki Afganisztán ellen játszhat (már ha fog), de az Ázsia-kupán szereplő keretbe nem tették be.


Alapból nem látható kép
×