Shabnim Ismail mesterhármasával aratott utolsó dobásos győzelmet a Tân Cymreig

2023. augusztus 10. – Szerző: Krikettgalaxis

A második félidő végén, 100-ból 97 dobás után Birminghamben senki sem gondolta, hogy győzhet a vendég velszi csapat, de mégis megtörtént: Shabnim Ismail ugyanis az utolsó három dobásból három ütőst ejtett ki.

Velszi zászló (illusztráció)Velszi zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tammy Beaumont, az angol válogatott kiválósága, a caerdyddi csapat nyitó ütőse remekül kezdett a Tân Cymreig és a Birmingham Phoenix összecsapásán, és 40 dobásból 59 futást gyűjtött be. A többi ütős kevésbé volt sikeres, így az együttes teljesen átlagosnak mondható 137 pontig jutott.

De aztán a második félidőben legalább ugyanolyan kiválóan kezdett az első számú nyitó ütős, Tess Flintoff, aki 55-ig menetelt, de még Amy Jones is majdnem megszerezte a maga 50-esét. 97 dobás után 4 pont hiányzott a hazai Birminghamnek a győzelemhez, de a 34 éves dél-afrikai dobó, Shabnim Ismail először megtalálta a rést Flintoff ütője és lábszára között, így a labda a kapuba csapódott, majd a bejövő Erin Burns is csak az ütője élével tudott beleérni a dobásába, és a megcsúszó labdát a rövid hármas nem hibázta el, végül a félidő 100. dobásából a dobó a kéz-karó tetejét célozta meg, és mivel Issy Wong rosszul időzítve lendítette az ütőjét, ez a labda is a karókban okozott némi zavart.

Ez volt egyébként a Hundred női tornájának történetében a második mesterhármas. Az elsőt tavaly augusztus 13-án szerezte Alana King a Trent Rockets színeiben a Manchester Originals ellen.

És amit még fontos kiemelni: ennek a győzelemnek köszönhetően az előző két idény utolsó helyezettje, a Velszi Tűz jelenleg veretlenül vezeti a bajnokságot!


Alapból nem látható kép
×