LPL: nagy lépést tett az Aura a rájátszás irányába

2023. augusztus 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Miközben a Dambulla Aura mai győzelmével az egyetlen 8 pontos csapatként az élre ugrott, addig mostani ellenfelük, a vesztes Galle Titans egyre nagyobb veszélyben van, hiszen maradtak az utolsó helyen.

A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: Bernard Gagnon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A két csapat csoportkörbeli első összecsapása igen izgalmasan alakult, hiszen a rendes játékidő után holtversenyre álltak, és szuperjátszma döntött a titánok javára. Most sokkal egyoldalúbb dambullai fölényt hozott a mérkőzés.

A csapatok összeállítása sem volt azonos a múltkorival: a legnagyobb újdonságot az jelentette, hogy a gállaiaknál két olyan játékos is bemutatkozott ma, akik még soha egyetlen LPL-meccset sem játszottak: ez a két krikettező a 22 éves Srí Lanka-i kapus, Szohán da Livérá és a 30 éves új-zélandi ütős, Chad Bowes volt.

Miután az Aura a dobást választotta, a gállai ütősök jöttek be a pálya közepére. Hamar kiderült, hogy a mai igen nehéz talaj lesz: a labdák nem nagyon jöttek jól az ütőre, vagy alacsonyan maradtak vagy például extra pattanás volt bennük. Az újonc Bowes ennek ellenére viszonylag szépen indult, de 22 futás után kiesett, és az a Sákib ál-Hászán, aki mostanában nagyon jó formában volt, és akit éppen a napokban neveztek ki a bangladesi ENN-válogatott kapitányává, szintén hamar, 13 ponttal búcsúzott. De ez is már a 11. játszmában történt, és a csapat neve mellett ekkor még csak 69 állt az eredményjelzőn. A másik újonc, Da Livérá sem tett hozzá sokat az eredményhez, egyedül Daszun Sánaka 26 dobásból elért 36 futása volt az, aminek segítségével legalább a 133-ig el tudtak jutni a félidő végére. De persze nem volt elég ehhez az alacsony pontszámhoz a sáv talaja: kellettek a Dambulla dobói is, főként a pörgetők, akik ezt ügyesen ki tudták használni.

Amikor a kergetés 3. játszmája után az Aura 12 ponttal, határ nélkül állt, úgy tűnt, az fog folytatódni, amit az első félidőben láttunk: vagyis az ütősök szenvedése. De Aviska Pranándu (aki nem mellesleg az LPL eddigi történetének legeredményesebb ütőse) úgy tűnik, ezek után ráérzett a játékra, és a félidő felére már 33 futásnál tartott, majd tovább gyorsított, és úgy szántotta végig a játékrészt, hogy nem esett ki, és a 18. játszmára sikerült lekergetniük a célt. Megemlítendő még rajta kívül Szadhíra Szamaravikrama is, aki többek között 4 db négyesével segítette a csapatát – azt a csapatát, amely így 8 pontra jött föl: ez jelenleg elég ahhoz, hogy az első helyet foglalják el a tabellán. A titánok viszont utolsók, ráadásul most már egy meccsel többet játszottak, mint a hozzájuk hasonlóan szintén 4 ponttal rendelkező Colombo Strikers.


Alapból nem látható kép
×