Ausztrál ütőgála után könnyedén nyert újabb meccset a Dambulla

2023. augusztus 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Ismét meggyőző játékkal rukkolt elő a most már a Lanka Premier League egyik esélyesének is mondható Dambulla Aura, amely két ausztrál ütősének, Ben McDermottnak és Alex Rossnak köszönhetően az első félidőben elhúzott, a dobóik pedig megsemmisítették a Colombo Strikerst.

A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: Bernard Gagnon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Mindkét csapatban két változtatást hajtottak végre a múltkori találkozójukhoz képest. A kolambaiaknál visszatért kisebb sérülése után a kapitány, Nirósan Dikvella, és betették a balra pörgető dobót, Dzsepri Vándarszét, mivel úgy gondolták, a sok jobbkezes ütős ellen ő hatásos fegyver lehet. A Dambullánál Kuszal Perérá és Hayden Kerr kimaradt, helyükre Dzsanit Lijanagé és Alex Ross érkezett.

Az Aura az ütést választotta, és természetesen ismét Aviska Pranánduval és Kuszal Mendisszel nyitottak – azzal a Mendisszel, akinek már csak 12 futás hiányzott, hogy elérje az LPL-ben az összesített 1000-et. Mindjárt az első játszmában azonban majdnem azonnal elkapták: Naszím Sáh dobását véletlenül visszaütötte a dobó felé, aki vetődött érte, de néhány centivel lemaradt. A vetődésben azonban egy kicsit megsérült a válla, ami miatt Bábar Ázam is aggodalmaskodni kezdett, hiszen közeleg az Ázsia-kupa, és a pakisztáni válogatottban szükség lehet rá. De szerencsére (talán éppen Ázam masszírozgatásának köszönhetően) a váll gyorsan meggyógyult. Hiába menekült meg azonban most Mendisz, a 4. játszmában kidobták, így csak 7-et szerzett a 12 helyett, szóval az ezerre még legalább egy meccset várnia kell. És ugyancsak 7-tel esett ki Pranándu is, majd a csapat a következőkben sem talált igazán magára. A 10. játszma után is csak 63/4-en álltak – azonban ekkor már az ausztrál társulás, Ross és McDermott volt bent a pályán. Ők pedig kiválóan tartották magukat, párban 102 futásig jutottak el, külön-külön pedig 52-ig illetve 69-ig. Így a csapat a gyengébb kezdés után 166-ra tornászta föl magát a félidőre.

A kergetés viszont ellentétesen alakult, mint az első játékrész. A Kolamba például a 4. játszmában 17 futást gyűjtött be, az 5-ödikben 16-ot, de aztán a hatodikban máris elvesztették azt a Bábar Ázamot, akiről épp nem sokkal ezelőtt jelentette ki egyik legnagyobb ellenfele, az indiai Virát Kohlí, hogy valószínűleg ő jelenleg a világ legjobb, formátumokon átívelő ütőse. És bár a mai meccsen nem ő volt eddig a legjobb, de úgy tűnik, az ő elvesztése indította el a Strikers lejtmenetét: innentől kezdve ugyanis egészen a meccs végéig folyamatosan csökkent a csapat pontaránya, és nem volt egyetlen ütősük sem, aki 21-nél több futást tudott volna begyűjteni. A haláljátszmákban pedig már alig szereztek pontokat, így bőven, 50 futással kikaptak. A Dambulla dobói közül talán a legnagyobb dicséret a fiatal afgán dobót, a kínai stílusban dobó Núr Ahmadot illeti, aki két kapuig jutott 3,5-ös gazdálkodás mellett (egyetlen határt sem ütöttek ellene a 4 játszmájában) – egyedül 5 széles dobása csúfítja el egy picit az amúgy rendkívüli teljesítményét.

Az Aura győzelmével 10 pontra jött föl, amivel vezetik a tabellát, és már biztossá vált, hogy nem csak hogy bejutottak a rájátszásba, de bejutottak az első elődöntőbe is, ami azt jelenti, hogy két esélyük is lesz majd a döntőbe kerülésre. A Colombo sorsa még bizonytalan, mert bár jelenleg lecsúsztak az utolsó helyre, de még két mérkőzésük van hátra.


Alapból nem látható kép
×