Létfontosságú mérkőzést nyert meg a Gálla az LPL-ben

2023. augusztus 13. – Szerző: Krikettgalaxis

A Srí Lanka-i bajnokság mai első, délutáni összecsapásán az eddig gyengélkedő Galle Titans nagy győzelmet aratott, miután az első játékrészben igen alacsony pontszámra korlátozta a címvédő Jaffna Kingst. Ezzel fontos lépést tettek a rájátszásba való bejutás felé.

A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)

A kép szerzője: Rovin Shanila (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Csoportkörbeli utolsó meccsére készült a Jaffna Kings, míg a titánoknak még ezen kívül is lesz egy összecsapásuk. A Jaffnának azonban nem kellett nagyon számolgatnia: még ha a mai napon a két mögöttük álló csapat győz is, ők pedig kikapnak, akkor sem igazán lehetnek utolsók a végelszámoláskor, mert a két mögöttük levő együttes pont egymással fog találkozni később, így egyikük biztosan a Jaffnával azonos marad pontszámban, de NFA-ban nagy valószínűség szerint (bár nem biztosan) rosszabb lesz. Márpedig csak egyetlen csapat lesz, aki nem jut be a rájátszásba, tehát a jápanajaiak helye már a mai találkozó előtt is majdnem biztos volt.

Talán ezért vagy talán másért, de mintha nem is összpontosítottak volna megfelelően. Elsősorban a gállai dobónak, Kaszun Rádzsitának köszönhetően 3 játszma után már 11/4-en álltak: minden játszmában elvesztettek legalább egy ütőst, de a harmadikban kettőt is! Azért persze most még túlzás lett volna azt állítani, hogy eldőlt a meccs, de amikor az erőfölény végére még egy kapujuk elveszett, a 7. játszmában pedig a hatodik is, talán már nem sokan néztek volna furcsán arra, aki ekkor már kijelentette volna, hogy eldőlt. A félidő felénél 55/7-tel álltak, ezután pedig Lahiru Kumára még jobban megforgatta bennük a kést, amikor egy szűz játszmát dobott... Mivel a végére a teljes Kings mindössze 89 pontig jutott, így azok a dobók, akik mondjuk 4 alatti gazdálkodással dobtak, már csak külön dicséretet sem érdemelnek. Pedig hárman is voltak ilyenek, Kumárán kívül az egy kaput is begyűjtő Sákib ál-Hászán és a kapu nélkül maradó (bár csak két játszmát ledobó) Szíkkugé Praszanna.

A második félidő ezek után már szinte csak formalitás volt. A gállai ütősök esetleg azon versenghettek, hogy mondjuk elér-e valaki egy 50-est: ez végül az egyik nyitó ütősnek, Tim Seiferntek jött össze, akinek ez már a 3. ötvenese volt az idényben. Ilyen sok senki másnak nem sikerült eddig, ráadásul ez után a meccs után már a legtöbb 6-os (szám szerint 11) is az ő nevéhez fűződött (pedig ma csak egyet ütött belőlük). A kergetés végül kevesebb mint 14 játszma alatt sikerült, így a Galle fontos lépést tett az ellen, hogy a végén az utolsó helyen fejezzék be a csoportkört.


Alapból nem látható kép
×