A Colombo győzelme után rendkívül izgalmas hajrá várható az LPL csoportkörében

2023. augusztus 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Az egyedüli 4-pontos csapat, a Colombo Strikers ma esti győzelme azt jelenti, hogy holnapután óriási csata várható köztük és a gállai titánok között a rájátszásba jutásért. A mai vesztes Kandi már korábban továbbjutott.

A Srí Lanka-i főváros, Kolamba látképe a Lótusz-toronnyal (illusztráció)A Srí Lanka-i főváros, Kolamba látképe a Lótusz-toronnyal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A ma délutáni összecsapás rendkívül egyoldalúra sikerült, de ez az esti, amiről ez a hír szól, már sokkal izgalmasabb volt: bár a Kandi rájátszásba való jutása már korábban eldőlt, de a Strikersnek szinte kötelező lett volna a győzelem, bár az is igaz, egy vereséggel sem csökkentek volna nullára az esélyeik.

Az ütéssel kezdő fővárosiaknál Nirósan Dikvella, a szokásos kapitány már másodszor hiányzott sérülés miatt (de érdekes módon nem két egymás utáni meccsen): első hiányzásakor Bábar Ázam ugrott be kapitánykodni, de kisebb meglepetésre ezúttal a pályán kívül esetenként botrányos viselkedéséről ismert, de mégis nagy népszerűségnek örvendő Csamika Karunáratna látta el a kapitányi teendőket. A Kolamba egy LPL-újoncot is avatott Nipun Dhanandzsaja, egy ütős személyében, aki annak ellenére, hogy még csak 22 éves, már több mint 30 első osztályú és szintén több mint 30 A-listás meccsel is rendelkezik. A már továbbjutott Kandy több játékosát is pihentette: kimaradt így a keretből Dinés Csandimál, Mudzsíb ur-Rahmán és Dusmanta Csamíra is, helyükre Asen Bandára, Csaturanga da Szilvá és Mohammad Hasznain érkezett.

Amikor az imént említett Bábar Ázam jól játszott, akkor az egész csapat sikeres volt, amikor viszont nem, akkor a csapat sem. Most pedig a pakisztáni csillag ismét mindössze 9 futással esett ki, ami nem jelentett sok jót a Strikersnek. Ám nyitó társa, Petum Nisszanka 50-esig gyalogolt, míg az újonc Dhanandzsaja szép teljesítménnyel 29 dobásból 40 futást szerzett. Őt Csaturanga da Szilvá ejtette ki, de még nála is hatékonyabb dobó volt testvére, Vanindu Haszaranga (da Szilvá), aki két kapuig és egy elkapásig jutott, és a 6 alkalmazott dobó küzül neki volt a legjobb a gazdálkodása. A fővárosiak végül 169 futásig jutottak, ami teljesen átlagos pontszámnak tűnt, így a félidőben teljességgel megjósolhatatlan volt a végeredmény.

De ahogy telt az idő a második játékrészben, egyre megjósolhatóbbá vált. Ezt pedig már az erőfölény is megalapozta, amikor a Kandi csak 27 futást tudott begyűjteni, miközben két ütőst is elvesztett. Ekkor Vanindu Haszaranga (aki a Krikettgalaxis véleménye szerint egyre inkább versenyben van a torna legjobb játékosa címért) még visszaadott egy kis reményt a csapatának, amikor mindössze 21 dobásból 40 pontig száguldott, de miután ő is kiesett, az együttes lépésről lépésre távolodott a győzelemtől. Igaz, hogy ezek után is érkeztek még például hatosok (Ászif Alí például egymaga hármat is ütött), de a pontarány nem nőtt olyan mértékben, ahogy kellett volna, így végül, ha nem is túl sokkal, de lemaradtak a kergetésben.


Alapból nem látható kép
×