Sahín Afrídí lesz az első pakisztáni játékos az ILT20-ban

2023. augusztus 14. – Szerző: Krikettgalaxis

A Pakisztáni Krikett-tanács korábbi szigorú szabályai miatt az idei év eleji szezonban még nem szerepeltek pakisztáni játékosok az Emírségek új ligájában, de jövőre Sahín Sáh Afrídí már biztosan a Desert Vipers dobója lesz.

Pakisztáni zászló (illusztráció)Pakisztáni zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az idén indult ILT20, a világ egyik legtöbb pénzt megmozgató krikettbajnoksága nagyon színvonalas játékot hozott ugyan, de a stadionokban a nézőszám elmaradt a várttól. Ennek egyik oka lehetett az is, hogy bár az Arab Emírségekben nagyon sok pakisztáni bevándorló él, de a ligában nem szerepelt egyetlen pakisztáni játékos sem.

Eddig. A Pakisztáni Krikett-tanács új vezetése a játékosok tiltakozása miatt enyhített a korábbi, Ramiz Rádzsá által vezetett testület korlátozásain, és most már a pakisztániaknak is újra lehetőségük lesz a világ különböző Húsz20-as bajnokságaiban megjelenni. Tavaly a Desert Vipers leigazolta ugyan Ázam Hánt, de ő akkor nem tudott pályára lépni az imént említett szabályozás miatt. Most pedig a Vipers azt jelentette be: a szupersztár gyors dobó, Sahín Afrídí csatlakozik hozzájuk. Szerződése (egyelőre) 3 évre szól.

Afrídí várhatóan a 2023-as és 2024-es év fordulóját Ausztráliában tölti, mert a válogatott ott fog teszteket játszani, de utána máris megérkezik az arab országba, ahol január 13-án kezdődik az ILT20 második idénye.


Alapból nem látható kép
×