Steven Finn térdsérülése miatt befejezi a pályafutását

2023. augusztus 14. – Szerző: Krikettgalaxis

A 34 éves angol gyors dobó már egy éve küzd a sérülésével, és úgy érzi: így nem tud tovább krikettezni. Idén augusztusban még pályára lépett egy A-listás meccsen, de most már tényleg visszavonul.

Steven Finn 2013-ban vagy 2014-ben (illusztráció)Steven Finn 2013-ban vagy 2014-ben (illusztráció)

A kép szerzője: Naparazzi (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

Steven Finn 2005-ben mutatkozott be az első osztályú krikettben, méghozzá a Middlesex csapatában: pályafutásának legnagyobb részét itt töltötte, bár tavaly a Sussexben is játszott.

Angliát 126 alkalommal képviselte a háromféle nemzetközi formátumban, ebből 36 alkalommal tesztmeccsen, sőt, háromszor a Hamvakat is megnyerte a válogatottal. A 2015-ös sorozat alkalmával 12 kaput is szerzett, ami a második legtöbb volt az angol dobók közül.

Most már egy éve térdsérüléssel küzd. Ahogy a klubja, a Sussex által nyilvánosságra hozott bejelentésében fogalmaz: már egy éve harcol a saját testével, és el kell ismernie, hogy veszített. Ennek ellenére hihetetlenül szerencsésnek érzi magát, hogy 2005 óta hivatásszerűen krikettezhetett, és bár útja nem végig volt sima, mégis nagyon szerette. 36 tesztszerepléséről azt mondta: ez messze több is, mint amennyiről álmodott, majd megköszönte a Sussexnek, hogy az utóbbi egy évben befogadták. Mint elmondta: a krikett nagyon sokat adott neki, és reméli, hogy egyszer ebből valamilyen formában vissza is tud majd adni valamennyit.

Finn már korábban elkezdte felépíteni újabb pályafutását: a rádióban és a tévében dolgozott szakértőként, több nagy adónál is megjelenve.


Alapból nem látható kép
×