Bajnokesélyeshez méltón zárta a csoportkört a Dambulla Aura

2023. augusztus 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Az elmúlt néhány mérkőzése alapján máris mint az LPL egyik esélyeséről beszélhettünk a dambullai csapatról, hiszen legutóbbi négy mérkőzésüket mind megnyerték: most pedig sorozatban az ötödiket is, így 12 ponttal a csoportkör élén zártak. De a mai vesztes Kandynak sem kell szomorkodnia.

A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: Bernard Gagnon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Nagy esély van rá, hogy néhány nap múlva megismétlődik a mai összecsapás, ugyanis a Dambulla biztosan első, a Kandi pedig mai veresége ellenére jó eséllyel második lesz (hacsak holnap valaki nem arat egy óriási különbségű győzelmet), így az első elődöntőben ismét ők találkozhatnak csütörtökön.

Valószínűleg azért, mert ezek az esélyek már a mai meccs előtt kialakultak, mindkét együttes elég sokat cserélt a keretében: az Aura ötöt, míg a B-Love kettőt. A Dambullából többek között kimaradt az a Kuszal Mendisz, akinek már csak 5 futás hiányzik az 1000-hez az LPL-ben, de pályára lépett például Laksán Ediriszinha, aki 30 évesen most játszotta első LPL-meccsét pályafutása során. De például az is említést érdemel, hogy visszatért a bajnokság elején igen pazarlóan dobó, és valószínűleg később ezért mellőzött Sáhnaváz Dahání is.

Az ütést az Aura kezdte, és mindjárt az erőfölényük jól sikerült, hiszen kaput nem vesztettek, és minden játszmában ütöttek egy-két határt, így 53 pontot gyűjtöttek be. Végül Aviska Pranándu és Szadhíra Szamaravikrama párosa 61 pont után bomlott meg utóbbi kiesésével a 8. játszmában. És bár utánuk egyetlen társulás sem volt már ilyen sikeres, de azért az ausztrál légiósok, Ben McDermott és Hayden Kerr is hozzátettek 37 illetve 26 pontot a csapat eredményéhez, méghozzá mindketten 160 fölötti aránnyal ütve. Így a Dambulla átlagosnak mondható 163-as célt állított föl végül.

A második félidő végig izgalmasan alakult: időarányosan nézve hol az egyik, hol a másik csapat állt jobban, bár a kergetőket a 2. játszmában egy kicsit megrengette Dhanandzsaja da Szilvá, aki kiejtette mindkét nyitó ütőst, illetve a 3. játszmában Sáhnaváz Dahání, aki jelentősen javította a korábbi rossz gazdálkodását, hiszen most szűz játszmát dobott. De elsősorban Dinés Csandimál 50-esének köszönhetően a B-Love visszakapaszkodott, és egészen a 16. játszma végéig elég jól tartotta magát: ezek után azonban Csandimál kiesett, és két játszmán keresztül határt sem szereztek, így az utolsó két játszma előttre már nagyon nehéz helyzetbe kerültek: 36 futás kellett volna a győzelemhez. Ezt nem sikerült megoldaniuk, így végül vesztesen hagyták el a pályát.

A Dambulla a csoportkör végére kimagaslott a mezőnyből, míg a második helyre még három csapatnak is esélye van: a legnagyobb a Kandinak, de egy holnapi nagy győzelemmel befuthat még a Titans, esetleg a Strikers is.


Alapból nem látható kép
×