Beaumont 118 futásával történelmet írt a Hundredben

2023. augusztus 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Tammy Beaumont, az angol Húsz20-as válogatottból nemrég kihagyott ütős a női Hundred első százasát ütötte tegnap, és a valaha volt legmagasabb pontszámot a férfi és a női tornát is tekintve.

Tűzijáték (illusztráció)Tűzijáték (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tegnap délutáni női Hundred-meccsen az idénre megerősödő Tân Cymreig fogadta az idénre legyengülő Trent Rocketst. Az eredményt tekintve nem is született meglepetés: a hazai csapat nyert.

Ami az eredménynél sokkal érdekesebb, az egy egyéni teljesítmény: Tammy Beaumont, a velsziek ütőse ugyanis először 25 dobásból elérte az 50-et, aztán 52 dobásból a 100-at, végül 61 dobásból 118 futásig jutott! A női Hundredben még soha senki nem ért el százast, így ez a teljesítmény már ebből a szempontból is kiemelkedő, de ha megnézzük a férfiak százasait (amiből szintén nem volt sok), azt látjuk, hogy 118 pontig még a férfiak sem jutottak el soha!

A férfiaknál eddig összesen kétszer sikerült valakinek a száz, mindkétszer a tavalyi idényben: először Will Smeed szerzett 101-et, majd nem sokkal később ezt máris megdöntötte az a Will Jacks, aki 108-cal fejezte be a meccset.

Kisebb jelentőségű rekord, de azért rekord, hogy Beaumontnak köszönhetően a csapat tegnap 181 pontig jutott el: ilyen sokat a Tân Cymreig még sohasem szerzett korábban. A nőknél 165, a férfiaknál pedig 173 volt az eddigi legtöbb, amit szereztek. Érdekesség, hogy a 173 az pont az első idény első Tân-mérkőzésén történt meg, a 165 pedig az idei szezon első Tân-meccsén.

Beaumont a mérkőzés után elmondta, valószínűleg Jon Lewisnak, az angol női válogatott edzőjének köszönhet mostanában sokat, ugyanis miután az edző tavaly decemberben megérkezett a csapathoz, azt javasolta Beaumontnak, hogy próbáljon meg egy kicsit változtatni a játékán úgy, hogy jobban menjen a dobók után, és ezt sikerült is megvalósítania. Mint mondta: maga Lewis is meglepődött rajta, hogy a 31–32 éves játékos még ebben a korban is ilyen mértékben tudott változtatni a technikáján.


Alapból nem látható kép
×