Németország kapott egy pofont Guernsey-től

2023. augusztus 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Tegnap és ma három NH20-as meccsen találkozott egymással a német és a guernsey-i férfi válogatott, és bár az elsőt nagyon simán Németország nyerte, a második kettőn a kis sziget diadalmaskodott.

A Reichstag egy német zászlóval (illusztráció)A Reichstag egy német zászlóval (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Azt tudtuk, hogy néhány évvel ezelőtt az ilyen válogatottak, hogy például Guernsey, Man-sziget vagy éppen Gibraltár nagyobb játékerőt képviseltek, mint az európai országok többsége. Azt is tudtuk, tudjuk, hogy mivel Európában gyors a krikett fejlődése, de ezeken a mini brit területeken már nem nagyon van több potenciál, így hamarosan meg fog fordulni a helyzet. Sőt, személyesen itt a Krikettgalaxisnál azt hittük, hogy az ilyen nagy európai országok, amilyen Németország is, már most leelőzték ezeket a kicsiket – úgy tűnik, tévedtünk, és még kell ehhez néhány év.

Egy Hollandiában rendezett sorozaton ugyanis Guernsey 2–1-re legyőzte Németországot. Bár azért az is igaz, az egyetlen német győzelem igen fölényes volt, a két vereség viszont nagyon szűk. Az eredménylapok itt érhetők el:

Érdekesség, hogy Guernsey csapatában pályára lépett egy 47 éves (!) játékos is: G. H. Smit, akinek viszont egyelőre sehogy sem sikerült kiderítenünk, hogy mi az igazi neve, mindenhol csak ezt a két betűvel rövidített G. H. vagy GH formát találjuk. Smit a harmadik mérkőzésen ráadásul ötvenest is szerzett. De a sorozat legjobb ütőse nem ő lett, hanem Josh Buttler, akinek 156 futás fűződik a nevéhez.

Mivel Németországnak korábban már volt egy győzelme Guernsey ellen, így a két csapat közötti örökmérleg jelenleg 2–2-n áll.


Alapból nem látható kép
×