Haszaranga nem szeretne több tesztet játszani

2023. augusztus 15. – Szerző: Krikettgalaxis

A Srí Lanka-iak kiváló formában játszó mindenese, Vanindu Haszaranga da Szilvá kijelentette: visszavonul a tesztválogatottól, hogy jobban tudjon összpontosítani a Húsz20-as klubkrikettre.

Piros krikettlabda (illusztráció)Piros krikettlabda (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mostanában egyre több szakértő hangoztatja, hogy várhatóan meg fognak ritkulni az olyan játékosok, akik minden krikettformátumban jeleskednek, és egyre többen lesznek, akik specializálódnak valamilyen irányban. Ezt a sejtést látszik megerősíteni Vanindu Haszaranga esete is, aki azért választotta a teszttől való távolmaradást, hogy még több sikert érhessen el a Húsz20-as ligákban.

Ami igaz, az igaz: neki tényleg eddig is sokkal jobban ment a játék a rövid formátumban. Mindössze 4 tesztet játszott eddig, ahol 4 kapuig és 159 futásig jutott, közte egy 50-essel. De a 4 közül az utolsó is még 2021-ben volt, azóta nem játszott piroslabdás nemzetközi krikettet. Mindeközben azonban az indiai IPL-ben, az arab emírségekbeli ILT20-ban és a hazai (Srí Lanka-i) LPL-ben is jeleskedett: jelenleg az ILT20-ban neki van összesítve a 3. legtöbb kapuja, míg az LPL összesített dobóranglistáját vezeti is.

Döntésében szerepet játszhatott, hogy bár mostanában többször is meghívták a tesztsorozatok előtti edzőtáborokba, de magukra a tesztekre az utóbbi időben nem nevezték be, emiatt pedig nem minden esetben tudott részt venni azokban a Húsz20-as bajnokságokban, ahol szeretett volna. Az amerikai MLC-ből például néhány héttel a liga indulása előtt jelentkezett ki.

A Srí Lanka-i Krikett-tanács nevében a szervezet igazgatója, Esli da Szilvá kijelentette: örömmel elfogadják a játékos döntését, és remélik, a jövőben Haszaranga hasznos tagja lesz a jelenleg is zajló fehérlabdás programjuknak.


Alapból nem látható kép
×