A Gálla befutott a második helyre, csúnyán búcsúzott a Kolamba

2023. augusztus 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Az LPL csoportkörének utolsó meccsén nagy volt a tét: a két csapat tudta, hogy aki nyer, biztosan bejut a rájátszásba, aki veszít, szinte biztos, hogy nem. De izgalmas, szoros összecsapás helyett rendkívül sima Gálla-győzelmet láthattunk, így a fővárosiak idénre búcsúztak a küzdelmektől.

A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)

A kép szerzője: Rovin Shanila (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Nagy várakozás előzte meg a ma esti mérkőzést, ahol a Colombo Strikersből még mindig hiányzott a szokásos kapitány, Nirósan Dikvella, de nem volt itt a vállsérüléssel bajlódó Naszím Sáh sem, viszont a bangladesi balkezes gyors dobó, Sariful Iszlám most játszott először LPL-meccset életében – ugyanúgy, mint honfitársa, Litan Dász, aki viszont a Galle Titanst erősítette ezúttal.

A Gálla a dobást választotta, és mindjárt az elején bebizonyította, hogy ez jó ötlet volt: igaz, hogy az erőfölényben a Kolamba 5 négyest is szerzett, de elvesztette két nyitó ütősét, Petum Nisszankát és Bábar Ázamot – azt a Bábar Ázamot, aki egyébként így is a csoportkör legeredményesebb ütőse lett mind az 5 csapatot együtt tekintve. De miért emeltük ki, hogy 5 határt is szereztek? Hiszen az nem olyan sok! Azért, mert ezek után a félidő teljes hátralevő részében már csak mindössze kettő darab négyest ütöttek, hatost pedig egyet sem! Az erőfölény után ugyanis teljes összeomlás következett be, elsősorban Tabraiz Shamsinak, a ritka, kínai stílusban dobó dél-afrikai játékosnak köszönhetően, aki a 7. játszmában kétszer, majd a 11-edikben és a 13-adikban még egyszer-egyszer lecsapott. De Szíkkugé Praszannának is voltak emlékezetes pillanatai: ő a 15. játszmában ejtett ki három ütőst, Sákib ál-Hászán pedig egy kapuja mellett azzal keltett feltűnést, mert mindössze 2,18-as gazdálkodással dobott. Bár összességében a gyors dobók több kaput gyűjtöttek be, mint a pörgetők, de az látszott, hogy a pálya nagyon térít: az átlagos térülési szög 3 fok volt, ami több, mint az ugyanezen a pályán korábban lejátszott meccseken mérhető volt.

Mivel a Strikers mindössze 74 pontig jutott (egyébként még ez sem az LPL-történelem legalacsonyabb pontszáma), így a titánok előtt még arra is felcsillant a remény, hogy esetleg egy nagyon gyors kergetéssel még a második helyre is följöhessenek, NFA alapján megelőzve a B-Love Kandyt: ehhez valamivel kevesebb mint 12 játszma alatt kellett volna megnyerniük a mai mérkőzést. Igen ám, de a szünetben elkezdett esni az eső: ez volt az a forgatókönyv, amit meg a Jaffna Kings szeretett volna elkerülni: ők ugyanis abban az esetben, ha ez a mérkőzés eredmény nélkül végződött volna, és mindkét résztvevője 1–1 ponttal gazdagodott volna, az utolsó helyre csúsztak volna le és lemaradtak volna a rájátszásról! Szerencséjükre az eső hamar elállt, és időben elkezdődhetett a második játékrész.

És a második játékrészben látszott: a Gálla szeretné megpróbálni a 12 játszmán belüli kergetést. Igaz, hogy gyorsan elvesztették Bhánuka Rádzsapaksát, de a másik nyitó ütősük, a még csak válogatottsággal sem rendelkező Laszit Krúszpullé igen jól játszott: 4 négyest és 3 hatost püfölt, így 25 dobásból 42 pontig jutott, és még csak ki sem esett: 8 és fél játszma alatt ugyanis máris elérték a célt, így bőven megelőzték a Kandit a második helyen. Ez pedig azt jelenti, hogy nekik és az élen végző Dambullának két esélyük is lesz bejutni a döntőbe, míg a Jaffnának és a Kandynak csak egy.

Most egy nap szünet következik az LPL-ben, és máris jön az elődöntő! És azt se feledjük, hogy szerdán éjjel, csütörtök hajnalban elkezdődik a karib-térségi bajnokság, a CPL is, amiről ugyanilyen részletességgel mindig beszámolunk majd, mint ahogy az LPL-ről is tettük.


Alapból nem látható kép
×