Útjára indul az US Masters T10 nevű liga Amerikában

2023. augusztus 16. – Szerző: Krikettgalaxis

A hat csapat részvételével zajló, Tíz10-es formátumú minibajnokság augusztus 18-tól 27-ig tart, rengeteg olyan játékossal, akik korábban világhírűek voltak, de mára már visszavonultak.

Amerikai zászló (illusztráció)Amerikai zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az USA-ban úgy tűnik, egyre komolyabban veszik a krikett népszerűsítését. Az MLC után nem sokkal egy Tíz10-es bajnokságot is útjára indítanak, aminek legfőbb célja a figyelem felkeltése: ehhez pedig olyan, régről ismert, a nemzetközi szerepléstől már visszavonult játékosokat hívtak meg, mint például Gautam Gambhír, Szures Rainá, Chris Gayle, Sáhid Afrídí, Umar Gul, Ross Taylor, Juszúf Pathán vagy éppen Tilakaratna Dilsán.

A T Ten Global Sports és az Abu Dhabi T10 ligában szereplő Samp Army által szervezett torna hat csapata a következő:

  • Atlanta Riders
  • California Knights
  • Morrisville Unity
  • New Jersey Tritons
  • New York Warriors
  • Texas Chargers

A torna minden mérkőzését a floridai Lauderhillben, a Central Broward stadionban rendezik. A csoportkör során mindenki mindenkivel egyszer találkozik, a rájátszásba pedig négy csapat jut be. Itt ugyanaz a formátum lesz, ami a legtöbb ligában használatos: az első kettő helyezett közvetlenül a döntőbe jutásért játszik, de a vesztes kap még egy esélyt, és a 3. és a 4. helyezett által vívott végselejtező győztesével még egyszer megmérkőzhet, hogy bejusson a döntőbe.

A meccseket még Indiában is közvetítik. A Krikettgalaxis egyelőre úgy döntött, még nem foglalkozik részletesen a Tíz10-es krikettel, így ennek a bajnokságnak a találkozói sem jelennek meg nálunk részletesen, de lehet, hogy a későbbiekben ez még változni fog.


Alapból nem látható kép
×