Az ír női válogatott lemosta Hollandiát

2023. augusztus 17. – Szerző: Krikettgalaxis

Három NH20-as mérkőzésen találkozott Hollandiában a házigazda női válogatott és Írország: mindhármat könnyedén nyerték a vendégek.

Az írországi An Cóbh látképe (Chorcaí megye) (illusztráció)Az írországi An Cóbh látképe (Chorcaí megye) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Utoljára két éve, egy világbajnoki selejtezőn találkozott egymással NH20-ban ez a két csapat, most pedig egy felkészülési sorozatot vívtak egymással. A hollandok ugyanis mintegy három hét múlva megint vébéselejtezőket fognak játszani, ahol többek között az Írországhoz hasonló játékerőt képviselő Skócia is az ellenfelük lesz. Írország majd jövőre kapcsolódik be a selejtezőkbe, és ha Hollandia esetleg továbbjut a mostani szeptemberi selejtezőből, akkor jövőre megint össze fognak csapni egymással.

Ez azonban nem sok jót ígér a narancsoknak, legalábbis a mostani sorozatból ítélve, ahol mindháromszor sima vereséget szenvedtek. Az eredménylapok itt érhetők el:

A legkiemelkedőbb teljesítményt az ír dobó, Arlene Kelly nyújtotta, aki összesen 10 kapuig jutott a 3 meccsen, miközben az utána következő második helyezettek csak 4–4 ütőst ejtettek ki.

A két válogatott örökmérlege ezek után így alakul: 15 mérkőzésből 13 ír és egy holland győzelem, valamint egy eredmény nélkül végződött meccs.


Alapból nem látható kép
×