Története során először LPL-döntőben a Dambulla

2023. augusztus 17. – Szerző: Krikettgalaxis

Délután lejátszották az LPL első elődöntőjét, ahol a csoportkör első két helyezettje találkozott: a viszonylag alacsony pontszámokat hozó összecsapáson a Dambulla Aura örülhetett, de a vesztes Galle Titans sem búcsúzott még véglegesen.

A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: Bernard Gagnon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Kissé meggyengülve várta a Gálla ezt a mérkőzést, ugyanis a szezonban eddig legtöbb pontot szerző ütősük, Tim Seifert nemrég elutazott, hogy az új-zélandi válogatottban szerepelhessen: nem mellesleg a mai, Arab Emírségek elleni NH20-on ötvenest is szerzett. A Dambullából Ben McDermott sérülés miatt hiányzott, de volt több más változtatás is az utóbbi megjelenésükhöz képest: igaz, ezek főként azért, mert épp múltkor pihentették a csapat egy részét, és több alapember most tért vissza, amikor már nagyobb volt a tét.

Bár lehet azt is mondani, hogy éppen ez az elődöntő az, amikor mégsem akkora nagy a tét, hiszen aki itt veszít, az még egyszer játszhat majd a második elődöntőben. Mindenesetre azért mégiscsak jobb nyerni, hiszen a mostani győztes rögtön a döntő résztvevőjévé válik.

Rosszul indult az ütéssel kezdésre kényszerülő titánok számára a mérkőzés: Bhánuka Rádzsapaksa ugyanis mindjárt a második dobásból, nulla ponttal kiesett. Vele ellentétes utat járt viszont be a másik nyitó ütős, Laszit Krúszpullé, aki viszont a hátulról második dobásig, azaz 19.5-ig húzta, és ezalatt 80 futást tudott begyűjteni! De rajta kívül senki más nem mutatott fel értékelhető ütőteljesítményt a Gállából: a többiek mind kiestek 20 pont alatt. Az Aura dobói közül Hayden Kerr emelkedett ki, aki három kapu dobása mellett három elkapást is bemutatott, és az egyik legalacsonyabb, 6-os gazdálkodással dobott. A Galle végül 146 ponttal zárt, de a trükkös talaj miatt ez mégsem volt nagyon alacsonynak, megvédhetetlennek nevezhető pontszám.

A kergetés első említésre méltó eseménye az volt, hogy Kuszál Mendisz mindjárt az elején megszerezte pályafutása ezredik LPL-futását, másodikként a torna történetében – éppen csapattársa, Aviska Pranándu mögött. Pranándu egyébként most is szépen kezdett, 14 dobásból 3 hatost is ütött, de utána kiesett, és utána a csapat már nem tudott kitörni a 7 körüli pontarányból. A két Kuszál, Mendisz és a születésnapos (ma 33 éves) Perérá viszont, ha nem is gyorsan, de megbízhatóan és éppen elegendő sebességgel gyűjtögette a pontokat: előbbi 49, utóbbi 53 futással zárt, és végül 2 hátralevő dobással sikerült lekergetniük a célt.

Így a döntő első résztvevője története során először a Dambulla lesz, a másik résztvevő viszont még három csapat is lehet. Hamarosan eldől, melyik lesz.


Alapból nem látható kép
×