Tegnapi veresége után ma győzött a Saint Lucia Kings

2023. augusztus 18. – Szerző: Krikettgalaxis

Igazi karibi hangulatú Húsz20-as meccs volt a CPL második találkozója: a Saint Lucia és a Barbados összecsapásán ugyanis több hatost láthattunk, mint négyest. A hazaiak 200 fölötti céljára a barbadosiaknak nem volt meg a válasza.

A Saint Lucia-i Piton-hegyek (illusztráció)A Saint Lucia-i Piton-hegyek (illusztráció)

A kép szerzője: Rennboot (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A CPL első 6 mérkőzését Saint Lucia szigetén rendezik, és hogy a helyi csapat minél többet játszhasson hazai pályán (hiszen ezek után nem fog többet), a 6-ból 4-szer is szerepelt illetve szerepelni fog. Így tehát a nyitómeccs után a második mérkőzés is a Saint Lucia Kings részvételével zajlott.

Mai ellenfelük a Barbados Royals volt. Mindkét csapatban volt egy-egy játékos, akik nem csak hogy csapatukban most mutatkoztak be, sőt, nem csak hogy a CPL-ben most mutatkoztak be, de úgy általában a hivatalos Húsz20-as krikettben is most játszották első mérkőzésüket: a királyoknál Shadrack Descarte, a mindenes, míg a barbadosiaknál Kevin Wickham, az ütős volt ilyen.

Az ütést választó hazaiak picit óvatosan kezdtek (talán nem véletlenül, hiszen az első dobásból csak a bíró szava mentette meg Johnson Charlest az LKE-től), de a 4. játszmában Faf du Plessis, aki már régen adós volt a jó játékkal, egymaga 20 pontot szerzett, majd a többiek is (az újonc Descarte kivételével) hasonlóan látványosan ütöttek, és bár egyénileg senki sem jutott el 50-ig, de a 20 pontot öten is elérték, közülük hárman a 30-at is, közülük ketten pedig a 40-et is, így hiába volt Jason Holder négy kapuja, a Saint Lucia így is 201 pontot tudott begyűjteni. Azt is el kell mondani, hogy volt néhány könnyűnek ígérkező elkapás a félidő második felében, amit a vendégek elhibáztak, így ennek is köszönhető, hogy magas cél tornyosult előttük a második játékrészre.

A szünetben volt egy kis eső, a ponyvákat is behozták, de szerencsére a játékot játszmaveszteség nélkül folytatni lehetett. Aztán, bár az első félidő első dobásánál még a bíró szava megakadályozta a kaput, a második félidő első érvényes dobásából már kiesés született: az eléggé túlsúlyos, ezért lassú Rahkeem Cornwall futni indult, de nem ért oda az inaktív végre, így a mezőnyjátékosnak (Chris Sole-nak) bőven volt ideje eltalálni a kaput. Aztán ugyancsak az első játszmában Justin Greavest is kidobták, a 3. játszmában pedig az imént említett kidobást is bemutató Matthew Forde még két ütőst kiejtett: a Barbados nagy bajba került. Aztán a játék körülbelül úgy folytatódott, hogy néha jött egy-egy hatos, néha meg egy-egy kapu, és kész, a végére úgy fogyott el a vendégek csapata, hogy még több mint 50 ponttal le voltak maradva a céltól. Összességében hárman kacsáztak, és csak egyetlen játékos érte el a 20 pontot, igaz, ő a 48-at is: ez pedig Nyeem Young, egy dobó (!) volt.

Nagy arányú győzelmével a Saint Lucia megelőzte a szintén két pontos Jamaicát a tabellán, bár a tabellát most még elég korai nézegetni.


Alapból nem látható kép
×