Steven Smith és Mitchell Starc is kihagyja az ausztrálok dél-afrikai turnéját

2023. augusztus 18. – Szerző: Krikettgalaxis

Azt már korábban tudni lehetett, hogy Ausztrália kihagy több olyan játékost az utazó keretből, akik mostanában más formátumokban nagyon le voltak terhelve, de Smith és Starc nem emiatt maradt ki, hanem mert sérülésük nem jött még rendbe teljesen, és az őszi világbajnokság előtt jobbnak látták, ha most nem játszanak.

Ausztrál zászló (illusztráció)Ausztrál zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Augusztus 30-tól kezdve az ausztrálok 3 NH20-as és 5 ENN-es mérkőzésre Dél-Afrikába utaznak. A Hamvakon korábban szerepelt játékosok közül csak keveset neveznek be a mostani korlátozott játszmaszámú meccskre, kiváltképp a Húsz20-asokra, de a kevés között az eredeti tervek szerint ott lett volna nyitó ütősként Steven Smith is. Neki azonban a régebb óta fennálló, ínsérülésből adódó csuklóproblémája még nem javult föl annyira, hogy bevállalhatná a játékot: még most is rögzítőkötést hord a kezén. Mitchell Starc is egy korábbi sérülés: ágyékfájdalmai miatt inkább otthon marad a sorozat idejére.

Smith helyett Ashton Turner kapott meghívást az NH20-as meccsekre, míg az ENN-keret Marnus Labuschagne-nel egészült ki. Starc helyett mindkét formátumban egy másik balkezes gyors dobó, Spencer Johnson szerepel majd, aki még nem rendelkezik válogatottsággal, de a nemrég befejeződött MLC-ben és a most zajló Hundredben is jó teljesítményt nyújt. Húsz20-ban az a Mitchell Marsh lesz az ausztrál kapitány, akit korábban az ENN-csapat élére már kineveztek, de NH20-as kapitány még soha sem volt pályafutása során – és nem is biztos, hogy a későbbiekben megmarad ebben a pozícióban, mert ez a kinevezés egyelőre még csak ideiglenes. Pat Cummins elutazik a kerettel, de nem biztos, hogy pályára lép, mert ő is csuklósérülés (-törés) után tér vissza.

Szeptember 22-én, nem sokkal a világbajnokság előtt az ausztrálok India ellen is játszanak egy felkészülési sorozatot ENN formátumban: a tervek szerint Smith itt már játszhat, és aztán a világbajnokságon is fontos szerep hárulhat rá.

Glenn Maxwell a dél-afrikai NH20-akon még játszik, de utána hazautazik: ő viszont végre egy örömteli okból: most fog megszületni ugyanis első gyermeke! De a szeptember végi India elleni meccseken már ő is készen fog állni a játékra.

De nem csak bizonyos játékosok fogják kihagyni a dél-afrikai sorozatot vagy annak egy részét. Andrew McDonald vezetőedző az NH20-as meccsek alatt rápihen egyet az ENN-ekre: addig is helyette Michael Di Venuto, Clink McKay és a női csapat segédedzője, Daniel Marsh irányítja majd az együttest.


Alapból nem látható kép
×