Megint minden Haszarangáról szólt, ahogy a Kandi bejutott az LPL döntőjébe

2023. augusztus 19. – Szerző: Krikettgalaxis

Már egy kicsit unjuk dicsérni Vanindu Haszarangát, de mit tudjunk csinálni, ha mindig ő játszik a legjobban? Ma úgy tűnt, komolyabban megsérült, de még így is majdnem 50 pontot szerzett és 2 kapuja is volt. Csapata, a B-Love Kandy bejutott a holnapi döntőbe, ahol a Dambulla Aura lesz az ellenfelük.

A kandi Buddha-fogereklye temploma, az egyik legszentebb hely Srí Lankában (illusztráció)A kandi Buddha-fogereklye temploma, az egyik legszentebb hely Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: McKay Savage (Flickr), licenc: CC BY 2.0

A második elődöntőjéhez, vagyis az idei utolsó előtti meccséhez érkezett a Lanka Premier League, ahol a kérdés a következő volt: vajon a Kandi először vagy a Gálla harmadszor jut története során a döntőbe?

A Kandinál a legtöbb változtatást kényszerűségből hajtották végre: Iszuru Udána és Nuvan Pradíp sérülés miatt hiányzott, míg Fáhar Zamán a pakisztáni válogatotthoz csatlakozott, akik most fognak hamarosan Afganisztán ellen játszani. Rajtuk kívül Kamindu Mendisz is hiányzott a csapatból, de őt nem tudjuk, miért, talán egyszerűen csak taktikai okokból. A négy játékos helyett most Tanuka Dábaré, Csaturanga da Szilvá, Lahiru Madusanka és Mohammad Hasznain érkezett a pályára. A Gállánál csak taktikai változtatások voltak: Lahiru Szamarakón és Bhánuka Rádzsapaksa maradt ki, helyettük az élete első LPL-meccsét játszó Szonál Dinúsa és a szintén nem túl régen bemutatkozott Szohán da Livérá játszott.

Rosszul kezdett az ütést választó B-Love: az erőfölényben mindössze 26 futást szereztek, és kiesett a múltkor remeklő Mohammad Hárisz, valamint Dábaré és (kacsával) Szahan Áraccsigé is... De ezek után megfordult a helyzet: összeállt ugyanis a Dinés CsandimálVanindu Haszaranga pár, akik sokkal magabiztosabban és gyorsabban játszottak, mint elődeik. Azonban a 8.4-es dobásban, amikor Haszaranga ütéséből kettőt futottak, a második futás során, amikor be kellett gyorsítania, meghúzódott a combizma. Egyelőre úgy tűnt, tudja folytatni a játékot, de szemmel láthatóan bicegni kezdett. A szurkolók egy része úgy gondolta, vissza kellene vonulnia, hogy ne kockáztasson egy súlyosabb sérülést, már csak azért sem, mert 11 nap múlva jön a Srí Lanka-i válogatott első mérkőzése az Ázsia-kupán! Mások viszont azt mondták, ha bír, kötelessége maradni és a legtöbbet kihozni ebből a meccsből, hiszen az LPL is nagyon fontos.

De szerencsére úgy tűnt, ez a sérülés mégsem annyira komoly, és Haszaranga a pályán maradhatott. Sőt, nem csak maradt, hanem alkotott is: a következő játszmában például mindjárt két hatost ütött, és bár a 11.1-ben egyszer elejtették, de utána még – szinte egy lábon állva – folytatta egy kicsit, és végül 48 ponttal esett ki. A többiek segítségével összesen 157 futásig ment a csapat, ami előzetesen a talajt is figyelembe véve nem tűnt rossz eredménynek. A titánok dobói közül egyébként Lahiru Kumára emelkedett ki 2 kapujával és 6 alatti gazdálkodásával, de az újonc Dinúsa is dobott két kaput.

A második félidőre Haszaranga valóban nem jött ki a mezőnybe, lábán egy nagy kötést is viselt. A Gálla két nyitó ütőse, Litan Dász és Laszit Krúszpullé pedig 3 játszma alatt bőven messzebbre juttatta a csapatát, mint ahogy az első félidőben kétszer ennyi idő alatt a Kandy állt: 35/0-ig. Ám eközben váratlan dolog történt: a 2. játszma után Haszaranga mégis visszatért a mezőnybe, sőt, a 4. játszmát már ő dobta! De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy testvére, Csaturanga da Szilvá is ott volt a pályán, és ő is dobott: méghozzá igen jól, a következő két játszmájában például csak 4 pontot engedélyezett és 2 ütőst ejtett ki. A Gálla pedig teljesen lelassult, ezek után már alig-alig ütöttek egy-egy határt, az ütőseik pedig folyamatosan fogytak: nem utolsó sorban Haszarangának is köszönhetően, aki kettőt is kiejtett közülük. Nem csoda, hogy ő lett a meccs embere, és megesszük a kalapunkat, ha holnap az egész szezon legjobbjává is nem őt választják meg...

Mivel a Gálla végül bőven lemaradt a kergetésben, idén meg kell elégedniük a bronzéremmel, míg a Kandi története során először jutott be az LPL döntőjébe. Ami holnap lesz! Már nagyon várjuk!


Alapból nem látható kép
×