Hundred: a nőknél már eldőlt, melyik három csapat végez majd a dobogón

2023. augusztus 21. – Szerző: Krikettgalaxis

Még négy meccs van hátra a csoportkörből, de az már biztos, hogy valamilyen sorrendben a Southern Brave, a Tân Cymreig és a Northern Superchargers lesz a három érmes együttes. A férfiaknál egyelőre csak az Oval Invincibles helye biztos, a másik két helyért hatan versengenek.

Száz! (illusztráció)Száz! (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az, hogy az eddigi mindkét szezonban ezüstérmes Southern Brave áll az élen a női tabellán, nem túl nagy meglepetés. A második és a harmadik helyet betöltő két együttes: a Velszi Tűz és a Northern Sueprchargers már annál inkább, főleg az előbbi, hiszen a vörösök eddig mindkét idényben a legutolsó helyen végeztek, most pedig 7-ből 5 győzelemmel és egy eredmény nélküli meccsel, 11 ponttal a másodikak. Csalódást keltően szerepel viszont eddig a kétszeres bajnok Oval Invincibles, akiknek jelenleg csak 5 pontjuk van, de még rosszabbul teljesít a Birmingham Phoenix, akik eddig egyetlen mérkőzésüket sem tudták megnyerni.

A férfiaknál annyiban hasonló a helyzet, hogy a Birmingham itt is utolsó (de nekik legalább van egy győzelmük), viszont a többi csapat egész máshogyan áll. A londoni legyőzhetetlenek például itt tényleg nincsenek messze attól, amit a nevük sugall: egyetlen vereséggel a tabella élén tanyáznak, így egyedüli férfi csapatként már biztos, hogy bejutnak a rájátszásba. Mögöttük szintén jó helyzetben áll a Manchester Originals, akiknek 9 pontja van, de mivel mögöttük hárman is 7-tel állnak, így még nem teljesen biztos, hogy ők lesznek a befutók az egyik helyre az első három közül. A hetesek közül egyébként legjobban a Trent Rockets áll (NFA-juk 0,342), míg utánuk a Southern Brave (0,079) és a Tân Cymreig (-0,247) következik. De még egy kis esélye a 6. és 7. helyen álló London Spiritnek és Northern Superchargersnek is van a továbbjutásra, csak szegény Birminghamnek nincs.

Aki esetleg nem tudná: mindkét tornán a csoportkör első helyezettje közvetlenül be fog jutni a döntőbe, míg a következő két helyezett egy elődöntőt vív majd egymással a döntőbe jutásért. Így tehát aki a csoportkörben az első háromba jut, biztosan érmet szerez, a többiek pedig biztosan nem.


Alapból nem látható kép
×