Hundred: Harry Brook különleges teljesítménye sem volt elég a Superchargersnek

2023. augusztus 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár a leedsi csapat ütőse, Harry Brook 41 dobásból százast ért el, később pedig egy elkapás során mutatott be egy csodaszámba menő mozdulatsort, a Superchargers így is kikapott a Tân Cymreigtől, és biztossá vált, hogy már nem juthatnak be az első háromba.

A leedsi városháza, a híres aranyozott bagolyszobrokkal (illusztráció)A leedsi városháza, a híres aranyozott bagolyszobrokkal (illusztráció)

A kép szerzője: Chemical Engineer (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Nagyon a végéhez közeledik az idei férfi Hundred is, már csak két meccs van hátra a csoportkörből. De az még mindig nem biztos, hogy melyik lesz az a három együttes, amelyik bejut a rájátszásba: egyelőre csak az Oval Invincibles helye biztos. Tegnap este azért tisztult valamelyest a kép, és kiderült: a Trent Rockets, a London Spirit és a Northern Superchargers is végleg kiszállt az idei küzdelmekből.

Mindez annak volt köszönhető, hogy a Superchargers hazai pályán, Leedsben kikapott a Tân Cymreigtől, amely viszont így még versenyben van – csakúgy, mint a Manchester Originals és a Southern Brave. A helyzet az, hogy ha ma este a Manchester legyőzi a Brave-et, akkor a manchesteriek és a velsziek (a Tân Cymreig) jut tovább, ha a Brave győz, akkor nagy valószínűséggel ők és a Manchester, de ha esetleg valami hihetetlen nagy arányú győzelmet aratnának, akkor még az is elképzelhető lenne, hogy a Brave és a Tân lenne ott az elődöntőben. De ennek azért közel nulla az esélye.

Visszatérve a tegnap esti meccsre: rendkívül érdekesen néz ki az eredménylapja. Az elsőként ütő Superchargers 158 futásából ugyanis 10 extra pont volt, a maradék 148-ból pedig 105-öt egymaga Harry Brook vállalt, a második legjobb Adam Hose mindössze 15-öt gyűjtött be! Brook 42 dobással nézett szembe, ezalatt pedig 11 négyest és 7 hatost ütött, és már 41 dobás alatt elérte a 100-at: harmadikként a férfi Hundred hároméves történetében. A kergetés során a velszieknél sokkal kiegyenlítettebb volt az ütőjáték: mind Stephen Eskinazi, mind Jonny Bairstow, mind pedig Joe Clarke 40 pont fölé jutott, így a csapat 10 dobással a vége előtt beért a célba.

De még a második félidőre is jutott egy különleges Brook-mutatvány! Bairstow a középpálya fölött majdnem kizúdította a pályáról Brydon Carse dobását, de a határnál ott volt Brook, aki elkapta a labdát – viszont teste még nem volt egyensúlyban, érezte, hogy ki kell lépnie a pályáról, így rögtön fel is dobta a labdát a levegőbe, majd miután visszalépett a pályára, ismét elkapta, de még ekkor sem volt egyensúlyban, így még egyszer feldobta azt, és végül Hose fejezte be az elkapást.

Mindezeknek köszönhetően aztán a mérkőzés végén megtörtént az a nem túl gyakori eset, hogy a legjobb játékost a vesztes csapatból választották ki. Sovány vigasz az északiak számára.


Alapból nem látható kép
×