A kísérletező India könnyedén verte Írországot három helyett kétszer

2023. augusztus 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Nem akarjuk megbántani Írországot, de ha őszinték leszünk, ez az NH20-as sorozat, ami ma ért a végére, a legtöbb embert nem a házigazda írek miatt, hanem azért foglalkoztatta, mert India válogatottjában szokatlan nevek tűntek fel: például a nagy visszatérő Bumráh vagy az újonc Rinkú Szinh.

Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Három mérkőzés erejéig az ír főváros mellett vendégeskedett az indiai válogatott: ez volt a vendégek utolsó fellépése az augusztus legvégén kezdődő Ázsia-kupa előtt. A háromból végül csak kettő valósult meg, mivel a mai alkalmat teljesen elmosta az eső, még pénzfeldobás sem volt. A két megrendezett találkozó közös jellemzője volt, hogy India sok nagy sztárját mellőzve többnyire fiatal játékosokkal kísérletezett.

Az első meccsre múlt hét pénteken került sor. Az indiai szurkolók már jóval előtte nagy lázban égtek: annyira várták már a hosszú-hosszú sérülése után most végre visszatérő, igen nagy népszerűségnek örvendő gyors dobó, Dzsaszprít Bumráh játékát, de sokakat körülbelül ugyanennyire foglalkoztatott, hogy vajon bemutatkozik-e a válogatottban végre például Rinkú Szinh, akinek az idei IPL-ben bemutatott egymás utáni 5 db hatosának emléke máig élénken él szinte minden krikettrajongóban. És igen, mindketten bekerültek a csapatba, sőt, Prasziddh Krisná is, aki eddig még csak ENN-válogatott volt, az első NH20-át ma játszotta. És úgy tűnik, ma a sors igazságot szolgáltatott a rengeteget kihagyni kényszerülő Bumráhnak, ugyanis mindjárt az első játszmában két ütőst is azonnal kiejtett! Így kell visszatérni, mondhatjuk. Később Barry McCarthy, aki 8. rendben jött be ütni, még sokat mentett Írországnak, ugyanis 33 dobásból szerzett 51 futást, így 139-re hozta föl a csapatát. A második félidőből azonban nem sokat lehetett lejátszani, mert megjött az eső... Igazából egy ideig már úgy zajlott a játék, hogy esett, de a bírók még megvárták az 5 játszmát, ami biztos eredményhirdetést jelent, és utána még egy kicsit ment tovább a játék. Ez pedig egészen izgalmasra sikeredett, mivel Craig Young a 7. játszmában két dobásból két kaput is szerzett, jócskán javítva ezzel a DL-eljárás során az esélyeket – de végül 6.5 után végleg lefújták az összecsapást, és kihirdették, hogy India nagyon szűken ugyan, 2 futással, de nyert. Rinkú Szinh viszont a félidő rövidsége miatt nem került sorra.

A második találkozón nem volt játszmaveszteség, és ez nem is alakult ilyen izgalmasan. Itt India kezdett ütéssel, és Riturádzs Gájkvár 58 futást szerzett, a várva várt Rinkú Szinh pedig megfelelt a várakozásoknak, és 38 futásig jutott – ami első ránézésre nem olyan nagyon sok, de ha hozzátesszük, hogy mindössze 21 dobásból szerezte, már más a helyzet! A 186-os célt Írországnak messze nem sikerült lekergetnie, mert bár az egyik nyitó ütősük, Andy Balbirnie kiváló formában ütött (51 dobásból 72 futás), de a következő két rendű ütős például kacsázott, és a többiek sem szárnyaltak finoman szólva. Bumráh ezúttal is szerzett két kaput.

És ma lett volna a harmadik találkozó, ami tehát az eső miatt teljesen elmaradt. Ez a nap így sokkal inkább a Csandraján–3 nevű indiai űrhajó holdraszállásáról lesz emlékezetes: a nagy eseményt egyébként (amellyel India a világ negyedik országa lett, amelynek sikerült űrhajóval leszállnia a Holdon) a krikettcsapat tagjai együtt nézték meg a meccs tervezett kezdése előtt.


Alapból nem látható kép
×