Első teljes mérkőzésükön máris győztek az amazóniai harcosok

2023. augusztus 25. – Szerző: Krikettgalaxis

Második mérkőzését vívta az idei CPL-ben a Guyana Amazon Warriors, de csak az elsőt, amit rendben végig is lehetett játszani. A sok kaput és sok futást hozó összecsapáson nem okozott nekik gondot a győzelem a Saint Kitts ellen.

A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)

A kép szerzője: Bill Cameron (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Mivel most a CPL-nek abban a szakaszában járunk, amit Saint Kittsben játszanak, így a Patriots az a csapat, amelyik többet van foglalkoztatva: most például egymás után két napon is játszanak, majd egy nap kihagyás után megint két egymást követő meccsük lesz. Rájuk is fér, hogy belerázódjanak kicsit, eddig ugyanis győzelem nélkül álltak, és ez ma sem változott meg.

A katonás kapuörömeiről híres Sheldon Cottrell igen kiváló játszmával kezdte a dobást a patrióták számára: 2 futás és 1 kapu volt a játszma mérlege, így a hazaiak máris reménykedni kezdhettek a jó eredményben. De aztán hamar megmutatkozott, hogy korai volt az öröm, ugyanis ezek után elkezdtek sorjázni a határesemények. Szaím Ajúb villámrajtot véve 17 dobásból 31-ig menetelt, a harmadik rendű Shai Hope pedig 32-ből 54-ig. A 13. és 14. játszma ismét jól sikerült a Patriots számára (összesen 6 futás és 2 kapu, Izhárulhak Navíd és Oshane Thomas jóvoltából), de ezek után ott folytatódott a határgyártás, ahol előtte abbamaradt: különösen Romario Shepherd 25 pontja volt figyelemre méltó, amit mindössze 10 labdából gyűjtött be. A guyanaiak végül 197 ponttal zártak, így a kergetés nehéz feladatnak ígérkezett.

És ez a bizonyos kergetés nem is sikerült. Mindössze két ütős volt az, aki tartotta a lelket a hazaiakban: Evin Lewis 24-ből 48 futása igen szép eredmény volt, de Ambátí Rájadú is dicsérhető a maga 32 pontjáért, amit 24 dobásból szerzett. Viszont mindenki más legfeljebb 10-et tudott teljesíteni, így a végére bőven elmaradtak a céltól. A dobók szépen megosztoztak a kapukon, mindenki szerzett legalább 1-et, aki próbálkozott, de azért kiemelkedett közülük a balkezes ortodox pörgető, Gudakesh Motie, aki 4-et is vállalt.

A mérkőzésen egy sérülés is történt: George Linde, a Saint Kitts játékosa az első félidő 18. játszmájában a mezőnyben saját csapattársával, Andre Fletcherrel ütközött, de annyira, hogy az orra vére is eleredt. A szünetben le is cserélték, helyére az élete első hivatalos Húsz20-as meccsét játszó Kofi James jött be.

A Guyana győzelmével följött a 3. helyre, míg a Patriots még így is a 4., rájátszást érő helyen áll, de ők már 4 meccset játszottak, míg a többség ennél kevesebbet, szóval nincsenek könnyű helyzetben.


Alapból nem látható kép
×