Tim Paine csatlakozik az Adelaide Strikers edzői stábjához

2023. augusztus 25. – Szerző: Krikettgalaxis

A játékospályafutását nemrég befejező Paine nem azt a Hobart Hurricanest fogja segíteni, ahol 7 idényen át is játszott, hanem egyik riválisukat, az Adelaide Strikerst. Itt Jason Gillespie keze alatt dolgozik majd.

Adelaide belvárosának látképe (illusztráció)Adelaide belvárosának látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Ardash Muradian (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

Sokan izgatottan várják, hogy vajon az egykori kiváló játékos hogyan teljesít majd edzőként: ebben a munkakörben ugyanis még csak szárnyait bontogatja egyelőre. Az 1984-es születésű Paine 23 alkalommal volt az ausztrál tesztválogatott és 5 alkalommal az ENN-válogatott kapitánya, míg a Hobart Hurricanesben, ahol 44 meccset játszott, 25-ször volt kapitány, tehát elég tapasztaltnak mondható abban a tekintetben, hogy tudja, hogyan irányítsa társait a pályán. Mostantól viszont a pályán kívülről kellene megtennie ugyanezt, vagy legalábbis hasonlókat.

Az edzői pályafutását idén kezdte el, méghozzá az ausztrál 19A-s és a második számú (A) válogatottnál, segédedzőként. Míg utóbbinál Adam Voges a főnöke, addig az Adelaide Strikersnél, ahol most jelentették be segédedzőnek, Jason Gillespie. Utóbbi elmondta: Paine szerződtetése egy kis kockáztatást jelent a csapat számára, de szerinte megvannak neki a képességei, hogy kiváló edző váljék belőle. Hozzátette: Paine tapasztalata a játék minden aspektusában biztosan segíteni fogja a csapat tagjait, és a játékmódjukba újabb pozitív elemeket hoz.

A BBL következő szezonja december 7-én kezdődik, az Adelaide Strikers 9-én mutatkozik be, méghozzá a Brisbane Heat ellen.


Alapból nem látható kép
×