Nepál nyerte a malajziai női minitornát

2023. augusztus 26. – Szerző: Krikettgalaxis

A nepáliak a mai döntőben Hongkongot verték. A harmadik a házigazda Malajzia lett, míg az utolsó a mindenkitől kikapó Kuvait.

Nepáli táj (illusztráció)Nepáli táj (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Öt nap alatt (pontosabban négy, mert volt egy szünnap is) bonyolítottak le egy négy csapat részvételével zajló felkészülési női tornát a Malajzia fővárosában található Bayuemas Oval nevű pályán.

A csoportkörben Kuvait mindenkitől kikapott, de a másik három csapat körbeverte egymást: Nepál legyőzte Hongkongot, aki felülmúlták Malajziát, akik viszont Nepál fölé kerekedtek. Így a továbbjutásról a nettó futási arány (NFA) döntött: ez pedig Nepálnak és Hongkongnak volt a legjobb, így ők jutottak be a döntőbe és csatáztak egymással ismét a tornagyőzelemért, míg Malajziának és Kuvaitnak a bronzmeccs jutott.

A bronzmeccsen pedig Kuvait ismét vereséget szenvedett Malajziától, a döntőben pedig Nepál ismét megverte Hongkongot, így itt már nem született meglepetés.

Az egyéni teljesítményeket böngészve nem találunk semmi kiemelkedőt, talán az érdemel említést, hogy a csoportkörbeli, Hongkong elleni összecsapáson a nepáli Szítá Ráná Magar ötös zsákmányt szerzett. Az ütősök közül még csak 50-ig sem jutott senki egyik alkalommal sem.

A torna célja egyébként az volt, hogy a csapatok gyakoroljanak egy kicsit az augusztus 31-én kezdődő ázsiai vébéselejtezőre, ahol két csoportra osztva összesen 11 válogatott küzd majd a világszintű selejtezőbe való bejutásért. Nepál és Malajzia lesz egy csoportban egymással, valamint Kuvait és Hongkong a másikban.


Alapból nem látható kép
×