Ír–angol teszt: már a második nap nagyon közel az angolok a győzelemhez

2023. június 2. – Szerző: Krikettgalaxis

A teszt 2. napja úgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt. Anglia 352 futásos előnynél lezártnak nyilvánította a játékrészét, aztán még kiejtettek három ír ütőst. Jelenleg 255 futással vezetnek.

Az angolok büszkesége, a Big Ben (illusztráció)Az angolok büszkesége, a Big Ben (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az első nap Anglia már csak 20 futással volt lemaradva az írek 172-jétől, de még volt 9 kapujuk. Így ma bátran is játszottak, és mind Ben Duckett, mind Ollie Pope a tegnapi ötvenese után ma már 100-ig eljutott, sőt, Duckett 182-vel esett ki, Pope pedig 205-tel!

Az ír dobók sokáig szenvedtek az elején, de aztán az 59. játszma végén tönkrement a labda. Ilyenkor az a szabály, hogy korábban összegyűjtött használt labdák közül kell választani egy olyat, ami nagyjából azonos állapotú, mint amilyen az eddigi volt, mielőtt tönkrement. De valahogy nem sikerült pont olyat választani. Mérések még meccs közben kimutatták, hogy míg a mai 2. játékmenetben (ebéd után) a régi labda 0,4 fokot térült el a gyors dobásoknál, addig a cserelabda 1,1 fokot. Ez láthatóan meg is zavarta az ütősöket egy időre, mert lassabban gyűjtötték a pontokat, sőt, Duckett pont a csere utáni 5. dobásból esett ki.

De labdacsere ide vagy oda, az angolok játszva jutottak 524/3-ig, majd amikor a következő dobásból Pope is kiesett, lezárták a saját játékrészüket.

Az írek a 3. játékrészben sem mutattak valami nagy ellenállást. Mindjárt a 7. játszmában az újonc Tongue kettőt is kiejtett közülük, majd... a szegény embert az ág is húzza... James McCollum sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a pályát. Az ír ütős egy felpattanó labdánál húzáshoz készülődött, de végül hagyta, viszont valamilyen rossz mozdulattól kicsavarodott a jobb bokája és lerogyott a földre. A orvos gyorsan berohant, de nem tudták rendbe tenni, le kellett támogatni a pályáról.

Statisztikai érdekességek a mai nappal kapcsolatban:

  • Joe Root most, a teaszünet előtt érte el pályafutása 11 000. teszt-futását.
  • A Lord’s pályán a dobások számát tekintve leggyorsabban a 150 pontot eddig Don Bradman érte el 1930-ban. Neki 166 dobásra volt szüksége a 150 futáshoz. Most Pope ugyanennyi dobásból ért el 150-et, tehát beállította a rekordot, de Duckett 150 dobásból érte el ugyanezt, tehát ő meg bőven meg is döntötte!

Alapból nem látható kép
×