Eldőlt, mik lesznek a Hundred döntőinek párosításai

2023. augusztus 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Lejátszották a két elődöntőt a Hundredben, így kiderült, kik játszhatják holnap a két döntőt: a nőknél a csoportgyőztes Southern Brave és a ma továbbjutó Northern Superchargers, a férfiaknál pedig a csoportkör első helyezettje, az Oval Invincibles és a mai elődöntő győztese, a Manchester Originals.

A londoni The Oval (illusztráció)A londoni The Oval (illusztráció)

A kép szerzője: Mark Percy, licenc: CC BY-SA 2.0

A nők elődöntője a Tân Cymreig és a Northern Superchargers között zajlott a londoni Ovalban. A velsziek viszonylag jól haladtak az ütéssel, de 75 dobás után, amikor 104/2-n álltak, villámlani kezdett, majd nem sokkal később heves eső is lezúdult a pályára, ami miatt egy idő után a teljes mérkőzésnek véget kellett vetni. Mondhatjuk: az eső eloltotta a tüzet... ugyanis ne feledjük: a Tân Cymreig jelentése velszi tűz, és hát ez az eredmény nélkül végződő elődöntő azt jelentette, hogy a csoportkörbeli helyezés alapján a két csapat közül a jobb jutott tovább: ezek pedig az északi lilák, akik a 2. helyen végeztek a csoportban, míg a vörösök a harmadikon. Egy kicsit igazságtalannak tűnhet ez, de hát tetszettek volna jobban játszani a csoportkörben – mondhatnánk a caerdyddieknek. Például az utolsó csoportmeccsükön, ahol pont ugyanez a két csapat találkozott egymással, és a leedsiek nyertek.

A férfiak elődöntőjére szerencsére megjavult az időjárás (bár egy kis késéssel kezdődött ez is), és egy igen érdekes meccset láthattunk! A Manchester ellenfele a Brave volt, akik kiváló első félidőt mutattak be: egyetlen kaput vesztve mindhárom ütősük (Finn Allen, Devon Conway és James Vince) 50 fölött végzett, így 197-es célt állítottak fel a feketék számára. Ez igen soknak tűnt, de a Manchester elsősorban a 82 pontig jutó Jos Buttler vezérletével ezt is lekergette! Így aztán tavalyhoz hasonlóan ismét ott lehetnek a döntőben.

A döntőket egyébként holnap (vasárnap), a tervek szerint magyar idő szerint 15:15-kor és 19:00-kor kezdik a másik nagy londoni stadionban, a Lord’sban.


Alapból nem látható kép
×