Nagyot kergetett a Barbados, és megszerezte első győzelmét

2023. augusztus 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Régen láttuk már a Barbados Royalst, nem? Bizony, augusztus 17-én volt az utolsó meccsük, míg ellenfelük, a Saint Kitts & Nevis Patriots azóta háromszor is játszott. Sikerélménye eddig egyiküknek sem volt, így egy rossz sorozatnak meg kellett szakadnia: végül a Royalsé szakadt meg, akik igen magas pontszámot kergettek le.

Barbadosi tájkép (illusztráció)Barbadosi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Néhány órával ezelőtt láttunk egy olyan mérkőzést (a Hundredben), ahol egy 197-es célt sikerült lekergetnie a második csapatnak. Ez 100D-ben igen kimagasló teljesítmény, de azért Húsz20-ban is felfigyelnek rá az emberek: így hát a legutóbbi CPL-meccsre is felfigyeltek. A Barbados Royals ugyanis egy 198-as célt tudott elérni.

Mindkét csapatnak égető szüksége lett volna a pontokra, így nem meglepő, hogy az elsőként ütésre kényszerülő hazaiak, a Saint Kitts-iek rögtön az elejétől agresszív játékot mutattak be. De amúgy is, ez itt a karibi bajnokság, ahol másként nem is nagyon lehet! A lényeg, hogy elsősorban Andre Fletchernek köszönhetően nagyon meglódultak, az erőfölény végére 56/2-n álltak. Fletcher később 50-est is szerzett, ezen kívül pedig az az érdekes eset állt fenn, hogy a 4. rendű ütőstől kezdve mindenki, aki bejött (összesen öten) kétszámjegyű eredményt ért el. A leglátványosabban éppen a 8. rendű Corbin Bosch játszott, aki 12 dobásból 7 határt szerezve 38 futásig repült! Az utolsó játszmában például több rossz és széles dobásnak is köszönhetően 34 pont született – és mivel Nyeem Young két (szabálytalan) magas röptét is dobott, a végére még el is tiltották a dobástól. Az ütős csapat így 197-en végzett, így azt gondolhatnánk, minden dobó neve mellett jó magas gazdálkodási arány látszik – de mégsem, mert az afgán pörgető, Kaisz Ahmad mindössze 4-es gazdálkodással dobott 4 játszmán keresztül! Ez nem semmi.

Szóval magasra volt téve a léc a Royals számára, de megugrották! Rahkeem Cornwall például már az első játszmában egymaga 16 futást kaszált be, a második játszma végére 28, a harmadik végére meg már 38 állt a neve mellett. Igaz, hogy ekkor kiesett, de a többiek ugyanígy folytatták, ahogy ő elkezdte: ha az imént említettük, hogy sokan értek el kétszámjegyű eredményt, akkor ugyanezt elmondhatjuk itt is, sőt, az első 5 ütős közül mindenki legalább 24-ig (!) menetelt. Még Boschénál is jobb befejezéssel hozakodott elő Rovman Powell, a kapitány, aki a 12. játszmában jött be, és bent maradt a mérkőzés végéig, ezalatt pedig mind 4-esből, mind 6-osból ötöt-ötöt láthattunk tőle, így 29 dobásból 67-tel végzett! A kergetés így nemhogy éppen, de simán sikerült, és még másfél játszma meg is maradt a végén.

A Barbados ezzel följött a 4., rájátszást érő helyre, míg a Patriots lecsúszott onnan az 5. helyre.


Alapból nem látható kép
×