Már csak a Guyana veretlen a CPL-ben

2023. augusztus 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Mivel ma a két utolsó veretlen csapat találkozott egymással, mindenképpen egy ilyen címnek kellett készülnie, legfeljebb arra volt esély, hogy ne a Guyana, hanem a Jamaica szerepeljen benne. Végül úgy alakult, hogy a Guyana maradt veretlen, egy olyan meccsen, ahol egy furcsa Húsz20-as világrekord is megdőlt.

A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)

A kép szerzője: Bill Cameron (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Mindkét csapat számára jól kezdődött a mai találkozó: a pénzfeldobást ugyanis a Tallawahs nyerte, és a dobást választották, amivel az Amazon Warriors is elégedett volt. Amikor megkérdezték őket, mindkét kapitány kihangsúlyozta, hogy a csapatban jó kedv uralkodik – ez nem is csoda, hiszen eddig idén egyik együttes sem kapott még ki.

A CPL szabályai szerint a szokásos 4 helyett egy csapatban akár 5 külföldi is szerepelhet, amennyiben a keretben bent van egy fiatal hazai játékos is. A Warriorsnál így ma 5 légiós játszott, a fiatal szerepét pedig a 2001-es születésű Junior Sinclair töltötte be.

Az első játszmát Chris Green, a dobó igen jól kezdte: kacsával kiejtette Hazratulláh Zazáit, és mindössze egyetlen futás történt a játszmában. Ezek után talán senki sem számított arra, hogy micsoda mészárlás következett: de nem a dobók, hanem az ütősök részéről! Igaz, hogy a 4. játszmára már hárman is kiestek, de az 5. és 6. rendű Shimron Hetmyer és Keemo Paul 60 illetve 57 futást kaszált be, utóbbi ráadásul egy 4-es mellett 7 (!) hatost ütött – pedig a sáv viszonylag középen helyezkedett el, nem volt egy rövid határ sem! Végül főként e két játékosnak és a sok széles dobásnak köszönhetően (amikből 21 extra jött össze) az amazóniai harcosok 210 pontig száguldottak. Érdekesség, hogy kétszer annyi 6-os (16 db) volt a félidő során, mint 4-es (8 db).

De éppen tegnap este (magyar idő szerint már ma) lett lekergetve egy közel 200-a cél a CPL-ben, így a Jamaica számára még semmi nem volt veszve. De az első játszma majdnem olyan jól sikerült Dwaine Pretoriusnak, mint Greennek az első félidőben: igaz, hogy kaput nem szerzett, de csak egy futást engedélyezett. A második játszmában viszont jött Romario Shepherd, és mondhatjuk, hogy lényegében ekkor eldöntötte a meccset: szűz játszmát dobott két kapuval! De a Jamaica ekkor sem adta fel, sőt, akkor sem, amikor már 36/5-ön álltak a 7. játszma végén... Ekkor jött ugyanis Imád Vaszím és Fabian Allen, akik 36 illetve 25 dobásból 63 illetve 47 pontot szereztek, 5 illetve 6 hatossal... Sok meccsen egy ilyen páros akár a győzelmet is garantálhatja, de a többiek gyengesége és az ellenfél erőssége miatt ma más volt a helyzet: végül 34 futással lemaradtak. Meg kell említeni, hogy Keemo Paul egyetlen labdát dobott csak el a második félidőben, és utána lesétált a pályáról: nem tűnt úgy, mintha megsérült volna, szóval nem tudjuk, hogy mi történt vele.

Ja és a világrekord, amit említettünk a bevezetőben: ezen a mérkőzésen az 5. illetve alacsonyabb rendű ütősök a két csapatban összesen 304 futást gyűjtöttek be! Húsz20-as meccsen eddig ugyanebben a tekintetben 262 volt a rekord (egy 2012-es Szajd Musták Alí-trófea meccsen, amit a Delhi és a Vasút játszott egymással).


Alapból nem látható kép
×