A Professzor texasi csapata nyerte az US Masters T10-et

2023. augusztus 28. – Szerző: Krikettgalaxis

A 10 napig tartó, visszavonult világhírességek sokaságát felvonultató minitorna döntőjében Mohammad Hafíz, a Professzor vezényletével, szuperjátszma után a Texas Chargers legyőzte a New York Warriorst. Szakmai szempontból nincs értelme értékelni, a rendezvény célja a szórakoztatás és a figyelem felkeltése volt.

Amerikai zászló (illusztráció)Amerikai zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Egy érdekes ötlet alapján rendezték meg az elmúlt napokban az US Masters T10-es ligát a floridai Lauderhillben: számos, nemzetközi krikettet ma már nem játszó, de azért még nem túl öreg játékost hívtak meg a Tíz10-es tornára, ahol hat csapat versengett egymással. A csapatok nevében ugyan városok vagy államok nevei is szerepeltek, de valójában nem sok (vagyis: semmi) közük nem volt az adott városhoz, hiszen sem helyi játékosok, sem hazai pályán játszott meccsek nem jellemezték egyiket sem.

A cél a krikett népszerűsítése lett volna Amerikában, de míg a nemrég befejeződött MLC erre biztosan alkalmas volt, hiszen az MLC-meccsekre ezrével jöttek a nézők, ezen a tornán nem mondhatjuk, hogy roskadoztak volna a lelátók. De azért érdekes volt, nem tagadhatjuk.

A döntőben a New York Warriors és a Texas Chargers csapott össze egymással. Előbbiben olyan neveket láthattunk, mint Sáhid Afrídí, Tilakaratna Dilsán, Miszbáh ul-Hak és Kámrán Ákmal, utóbbiban pedig nem mások léptek pályára, mint mondjuk Mohammad Hafíz, Fidel Edwards, Szuhíl Tanvír vagy Upul Taranga.

A döntő hőse a Professzor, Hafíz volt, aki 17 dobásból 46 futást gyűjtött be, jelezve, hogy azért 42 évesen sem felejtette el, mi az a krikett. A mérkőzés végére viszont éppen 92–92-es holtverseny alakult ki (nem mondjuk azt, hogy ezt így rendezték meg, mert ááá, Amerikában bizzztosan nem fordul elő ilyen a szórakoztatóiparban), a szuperjátszmát pedig 15–13-ra a texasiak nyerték. Hafízt egyébként az egész torna legjobb játékosának is megválasztották.

Innen messziről elég nehéz megítélni, mekkora sikert hozott ez a torna, de úgy tudjuk, tervezik, hogy jövőre is legyen ilyen.


Alapból nem látható kép
×