Ír–angol teszt: könnyed angol győzelem már a harmadik napon

2023. június 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Írország viszont legalább megúszta a játékrészes vereséget: csak 10 kapuval kaptak ki. Az ötös zsákmányt szerző debütáns, Josh Tongue bentragadt az angol válogatottban: számítanak rá a Hamvakon is.

A Háromoroszlánosok jelképe (illusztráció)A Háromoroszlánosok jelképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nem történt meglepetés Írország történetének hetedik tesztjén: a lelkes, de kevés első osztályú tapasztalattal rendelkező csapat 10 kapus vereséget szenvedett Angliától mindössze három nap alatt. Ezzel az örökmérleg a két csapat között úgy alakul, hogy Angliának 2 győzelme van és semmi más.

A tegnapi nap végén az írek még 255 futásos hátrányban voltak, de főként a 86 futásig jutó Andy McBrine és a 88 pontot gyűjtő Mark Adair jóvoltából ledolgozták a hátrányukat, sőt, 10 futásnyi előnyt is kialakítottak, mire kiesett az utolsó ütősük is, de hát Angliának még egy teljes játékrésze hátravolt... Ők aztán Crawley három darab 4-pontosával mindössze 4 dobás alatt le is kergették ezt az igazán nem túl magas célt.

A tegnap bokasérülést szenvedett ír nyitó ütős, McCullum állapotáról annyi hír érkezett, hogy törést nem szenvedett, de az ízületében valamilyen károsodást gyanítanak, ezért ma már nem tudott visszajönni ütni, csak a pálya széléről figyelte társait egy holdjáró csizmával a lábán.

Bár az angoloknál az első tesztjét játszó Josh Tongue az első játékrészben még egy kaput sem dobott, a harmadikban viszont ötöt is, így nem csoda, ha a mai ebédszünetben azt a döntést hozták nyilvánosságra: bent marad az ausztrálok elleni, nagy presztízsű Hamvakra készülő válogatott 16-fős keretében.

A mai nappal kapcsolatos statisztikai érdekesség, hogy McBrine és Adair 163 futásos társulása megdöntötte Írország eddigi (115 futásos) tesztrekordját, amit még idén áprilisban állított fel Andy Balbirnie és Paul Stirling.


Alapból nem látható kép
×