CPL: Du Plessis megy, Tom Curran és Tim David jön

2023. augusztus 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Faf du Plessisnek, az SLK kapitányának a könyöke műtétre vár, így az idény hátralevő részét már ki kell hagynia a CPL-ben. Megérkezik viszont a ligába (a TKR-hez) a Hundredből Tom Curran és Tim David.

Műtét (illusztráció)Műtét (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A dél-afrikai veterán ütős, Faf du Plessis, a Saint Lucia Kings kapitánya már éppen kezdett jó formába lendülni a gyengén sikerült MLC után, amikor kiderült: régóta fennálló könyöksérülése (teniszkönyök) miatt most már mindenképpen műtétre lesz szüksége, így nem játszhat tovább az idei CPL-ben. Kapitányi szerepét érdekes módon az a Sikandar Raza fogja átvenni, aki csak nemrég csatlakozott a csapathoz, ráadásul szinte semmilyen kapitányi tapasztalata nincs Húsz20-as klubkrikettben: mindössze egyszer, egy tavalyi LPL-meccsen volt a Dambulla Aura kapitánya.

A csapathoz érkezett még Colin Munro, aki simán, mint ütőst fogja helyettesíteni Du Plessist. Munro egyébként a CPL történetének legtöbb futást begyűjtő külföldi játékosa: mind a hatan, akik megelőzik a 2178 ponton álló új-zéladi ütőst a futásranglistán, karib-térségiek.

Du Plessis teniszkönyöke egyébként már mintegy két éve jelent neki problémát. Mint most elmondta: összesen 8 alkalommal kapott kortizoninjekciót a könyökébe, de most már elérkezett az a helyzet, amikor már ez sem segít rajta, így visszatér Dél-Afrikába, ezek után pedig megműtik – bár ezt ő sosem szerette volna, de elkerülhetetlenné vált. Már az utolsó meccseken is kifejezetten érződött számára, hogy nem tud annyi erőt beleadni az ütésekbe, mint korábban, és mint szükséges lett volna.

Mindeközben a Trinbago Knight Ridershez két új játékos csatlakozik. Egyikük az a Tom Curran, aki a Hundred nemrég befejeződött szezonjában bajnoki címhez segítette az Oval Invinciblest, és nem is akárhogyan: csapata harmadik legjobb ütőse és harmadik legjobb dobója is volt egy személyben. Ő az afgán Núr Ahmadot fogja helyettesíteni, aki a holnap kezdődő Ázsia-kupára utazott a válogatottal. A másik játékos, aki a TKR-hez érkezik, Tim David lesz, aki Rilee Rossouw helyett játszhat.


Alapból nem látható kép
×